»Troels Lund er bestemt ikke frikendt«

Enhedslisten vil drøfte tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens skæbne på baggrund af Skattesagskommissionens beretning, siger retsordfører Pernille Skipper.

ARKIVFOTO. Enhedslistens Pernille Skipper mener ikke, at tidl. skatteminister for Venstre Troels Lund Poulsen er frikendt, efter Skattesagskommissionen er kommet med sin rapport. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Allerede i juni erklærede tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) sig for »pure frifundet« i sagen om Helle Thorning-Schmidts (S) private skatteafgørelse. Men det var måske en kende for hurtigt.

I hvert fald vil Enhedslisten stå klar med en skarp kritik af den daværende Venstre-ministers ageren, når de på et senere tidspunkt skal fælde dom på baggrund af Skattesagskommissionens endelige beretning, der mandag er blevet overgivet til justitsminister Mette Frederiksen (S).

»Troels Lund er bestemt ikke frikendt,« siger Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper (Ø) i en skriftlig kommentar.

Skattesagskommissionen forkaster nemlig den tidligere skatteministers forklaringer ved vidneafhøringerne på Fremtidsvej i Buddinge. Her har Troels Lund Poulsen fastholdt, at han ikke blev orienteret om skattesagen undervejs. Men Skattesagskommissionen er derimod af den overbevisning, at ministeren løbende blev holdt underrettet af tidligere departementschef Peter Loft.

»Kommissionen fastslår, at han (Troels Lund Poulsen, red.) har vist en påfaldende interesse for udfaldet af skattesagen. Samtidig har han videregivet oplysninger om Stephen Kinnocks påståede seksuelle orientering til sin spindoktor og sine ministersekretærer. Sagen er bestemt ikke slut,« lyder det fra Pernille Skipper.

»Derfor er helt misvisende, når Venstre udlægger beretningen som en »frifindelse«. De burde bøje nakken og overveje, om de på nogen måde reelt kan retfærdiggøre, at de bliver overladt magten igen, når de har så lemfældig en omgang med reglerne,« siger hun.

Pernille Skipper understreger, at sagen nu får et politisk efterspil. Og retsordføreren peger på, at det nu er op til Folketinget at vurdere, »om det er acceptabelt, at misbrug af magt og fortrolige oplysninger tilsyneladende har været hverdag i Skatteministeriet under VK-regeringen, og om den centrale politiker i sagen, Troels Lund Poulsen, har levet op til sit ansvar som minister«.