Troels Lund: Baglandet støtter mig

Efter tre måneders orlov vender Troels Lund Poulsen (V) nu tilbage til Folketinget. »Det skylder jeg mit bagland,« siger han.

Venstres Troels Lund Poulsen vender tilbage til Folketinget fra sin orlov, han tog, efter at skattesagen eskalerede, og fokus pludselig blev rettet mod ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) er klar til at gøre comeback i dansk politik. Tre måneder efter, at anklagerne om, at han havde lækket Helle Thorning-Schmidts skatteoplysninger, tvang ham til at gå på orlov, meddeler han nu, at han vender tilbage til Folketinget og Venstres gruppe.

Troels Lund fortæller til Berlingske Nyhedsbureau, at han vil vende tilbage i dansk politik netop nu, fordi han mener, at han skylder sit politiske bagland at genoptage det parlamentariske arbejde.

- Jeg brugt mit orlov til at rejse rundt i min kreds og deltage i generalforsamlinger for at finde ud af, om jeg stadig har medlemmernes opbakning. Det har jeg, så nu mener jeg, at tiden er inde til at vende tilbage, siger Troels Lund Poulsen, der vil genoptage sit hverv som Venstres forsvarsordfører.

Årsagen til comebacket er også, at den nedsatte undersøgelseskommission, som skal grave i skattesagen, nu går i gang med sin opgave, fortæller Troels Lund Poulsen.

Han mener ikke, at skattesagens alvorlige anklager får indflydelse på hans virke som folketingsmedlem.

- Jeg får nok at se til som forsvarsordfører, så det mener jeg bestemt ikke. Nu må undersøgelseskommission gøre sit arbejde. Det er jeg helt tryg ved, siger Troels Lund Poulsen

To spor: Skattesagen kort

Hele ”skattesagen” – eller lækagesagen om man vil – har to spor:

Det ene spor handler om, hvem der ulovligt lækkede Helle Thorning-Schmidts skattepapirer til B.T.
Dén sag efterforskes i øjeblikket af Københavns Politi.

Den anden del af "skattesagen" er den politiske del, og den er indtil videre centreret omkring Skatteministeriet. Her er tidligere minister Troels Lund Poulsen, hans spindoktor Peter Arnfeldt og departementschefen Peter Loft under mistanke for at have forsøgt at påvirke Skat Københavns afgørelse om, hvorvidt Thornings mand, Stephen Kinnock, var skattepligtig i Danmark eller ej.
Dén sag skal en kommission nu undersøge og arbejdet kan tage flere år.

Skat København kom som bekendt frem til, at Stephen Kinnock ikke var skattepligtig i Danmark. Havde dommen været en anden, kunne det dog meget vel have betydet et farvel til Helle Thorning-Schmidts muligheder for at blive statsminister.