Tre Radikale vil være spidskandidat efter Anna Mee Allerslev

Gruppeformand Tommy Petersen, socialordfører Mie Nyegaard og Annette Thaulow vil være ny spidskandidat.

Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre Radikale har meldt sig som ny spidskandidat ved kommunalvalget i København i stedet for integrationsborgmester Anna Mee Allerslev. Hun trak sig onsdag både som borgmester og spidskandidat efter lang tids kritik.

Det oplyser TV2 News.

Det er partiets gruppeformand Tommy Petersen, socialordfører Mie Nyegaard samt Annette Thaulow, som stiller op ved kommunalvalget.

Fredag stemmer medlemmerne af Det Radikale Venstre i København om en ny spidskandidat. Det oplyser partiet på sin hjemmeside.

Onsdag aften besluttede forretningsudvalget i Hovedstadens Radikale Venstre, at de ikke peger på en ny spidskandidat. Der indkaldes i stedet til medlemsmøde fredag klokken 17.

- Mødet er kun for medlemmer. Pressen vil få mulighed for at møde den nye spidskandidat umiddelbart derefter, skriver De Radikale i København på hjemmesiden.

Anne Eskildsen, som er første næstformand for Radikale Venstre i København, oplyser, at kandidaterne på partiets liste alle kan melde sig som spidskandidat. Det skal de gøre inden torsdag klokken 10.

Fredag kan kandidaterne fortælle de fremmødte partimedlemmer, hvorfor de vil være spidskandidater. Så stemmes der.

Tommy Petersen afløser indtil nytår Anna Mee Allerslev som integrationsborgmester. Han er nummer to på partiets liste til kommunalvalget.

Nummer tre er Mie Nyegaard.

- Jeg tror, jeg kan samle baglandet, kandidaterne og gruppen, og så kan jeg samarbejde med alle på rådhuset, siger hun til Politiken.

Anna Mee Allerslev, gik af efter B.T.'s afsløring af, at hun lånte Københavns Rådhus gratis til sit bryllup og fik tjenester af Øens Murerfirma, som ejes af en ven.

Tirsdag aften trak Bo Nissen Knudsen sig som formand for De Radikale i København sig. Han beskyldte Anna Mee Allerslevs for talløse løgne".

/ritzau/