Transportministeriet anslår skyhøj pris på Kattegat-bro

Transportministeriet står bag et notat, der angiver prisen for en Kattegatbro til 110 milliarder kroner. Billetprisen bliver 1500 kroner.

En bro over Kattegat kommer til at koste 110 milliarder kroner. Det betyder, at en enkeltbillet over broen kommer til at koste 1500 kroner, mens taksten for en lastbil bliver 7900 kroner.

Det er konklusionen i et notat, som Transportministeriet har udarbejdet om Kattegatbroen. Notatet blev i sidste uge omtalt i østjysk presse, men på det tidspunkt ville ingen kendes ved det. Nu erkender transportminister Carina Christensen (K), at det er Transportministeriet, der står bag beregningerne. Det oplyser hun i et svar til det socialdemokratiske folketingsmedlem René Skau Björnsson.

"Det har været muligt at fastslå, at indholdet af det notat, der er vedlagt Trafikudvalgsspørgsmålene, er identisk med et internt notat, som den 14. september blev udarbejdet af Transportministeriet til orientering af den daværende minister.", skriver Carina Christensen i sit svar.

/ritzau/