Transportministeren vil udfase IC4-tog

IC4-tog skal udfases kontrolleret, som politikerne kræver, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V).

ARKIVFOTO. Der er enighed blandt flere af Folketingets partier om, at IC4-togene ikke kan erstatte IC3-togene. (se Ritzau historie 080353) ARKIVFOTO 2011 af IC4-toge der står stille- - Se RB 20/6 2012 17.48 Der er hård kritik fra Statsrevisorerne af både DSB's og Transportministeriets håndtering af IC4-togene. DSB har ikke haft styr på IC4-togene, og Transportministeriet har ikke haft styr på DSB. (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

København: Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er enig med de skeptiske eksperter og politikere, som ikke længere tror på, at de problematiske IC4-tog reelt kommer til at afløse IC3-toget, selv om de skulle have været køreklar allerede i 2006.

Det oplyser ministeren i en skriftlig kommentar.

- Det er min opfattelse, at vi skal arbejde frem mod en kontrolleret udfasning af IC4-togene, som jeg i øvrigt også tidligere har tilkendegivet over for Folketingets transportudvalg, og jeg ser frem til at drøfte situationen nærmere med dem, siger han.

Problemerne med IC4-togene har været mange, og senest er det dørene, som har problemer med at lukke, og trinbrættet der ikke kan trækkes ind.

Desuden kører IC4-tog kører næsten ikke mellem København og Aarhus.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, tror ikke på IC4-løsningen.

- IC4 kommer aldrig på sporet. Det eneste rigtige vil derfor være en kontrolleret udrangering, siger han til Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne og SF er også trætte af IC4-toget.

- Jeg er helt enig i de betragtninger om IC4 togene, som Venstres transportordfører fremsætter i dag, siger transportministeren.

DSB skal i år afgøre IC4-togenes fremtid og fremlægge planen for Folketinget, siger han.

- Her er det meget vigtigt for mig, er at man forholder sig realistisk til IC4-togene. Passagererne har ikke brug for overoptimistiske planer, siger Hans Christian Schmidt.

- Jeg har noteret mig, at DSB selv har tilkendegivet, at man ikke forventer, at IC4 bliver rygraden i fremtidens trafik.

Transportministeren har inviteret Folketingets transportudvalg til møde med DSB inden sommerferien. Ved mødet skal parterne drøfte DSB?s materiel generelt, og de vil også diskutere IC4, fastslår transportministeren.

- Der er i DSB-kontrakten afsat penge til indkøb af nyt materiel, og DSB er i gang med det arbejde, siger Hans Christian Schmidt.

/ritzau/