Transportminister: Hvilke sikkerhedsproblemer?

Henrik Dam Kristensen kender ikke til, at der skulle være sikkerhedsproblemer i DSBs tog, som Dansk Jernbaneforbund ellers har anført som årsag til arbejdsnedlæggelsen onsdag morgen.

DSBs passagerer blev onsdag ramt af store forsinkelser grundet et fagligt møde for lokoførere. De er utrygge ved at have ansvaret for sikkerheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har »ingen indikationer« på problemer med sikkerheden i DSBs tog.

»Jeg har fra Trafikstyrelsen ingen indikationer på, at der skulle være problemer med sikkerheden, og jeg forventer naturligvis at blive orienteret om, hvis der skulle være sådanne problemer,« siger han i en skriftlig kommentar.

Lokomotivførerne hos DSB nedlagde onsdag morgen arbejdet over hele landet, fordi man er utilfredshed med sikkerhedsniveauet i togene og manglende samarbejde med ledelsen om at få løst problemerne.

Dansk Jernbaneforbunds formand Henrik Horup udtrykker i en pressemeddelelse håb om, at ministeren vil gå ind i sagen og »tage hånd om problemet«.

Men umiddelbart er der ikke megen hjælp at hente fra transportministeren.

»Jeg har noteret mig, at togene er begyndt at køre igen. Sikkerheden på jernbanen varetages af DSB, og Trafikstyrelsen fører tilsyn med, at DSB håndterer sikkerheden på betryggende vis,« siger Henrik Dam Kristensen.

Dansk Jernbaneforbund peger på en presset økonomi, stor overarbejdspukkel og dårligt materiel som årsag til sikkerheds- og samarbejdsproblemerne i DSB. Forbundet har forsøgt at få en dialog med ledelsen i DSB, men hidtil forgæves, oplyses det.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til kritikken fra DSBs ledelse.