Træer og bænke og skal erstatte terrorværn i København

Betonelementer, der skal sikre København mod terror, skal udsmykkes og senere erstattes af træer og bænke.

Indkørslen til Nyhavn i København er blevet terrorsikret med ekstra store betonafspærringer for at forhindre terrorangreb med lastbiler. På længere sigt skal betonklodserne udsmykkes, så de passer bedre ind i byrummet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

København. Siden en lastbil påkørte og dræbte 12 mennesker i Berlin i begyndelsen af året, har en række store betonklodser - såkaldte betongrise - være opstillet i København som en terrorsikring mod lignende scener.

Inden længe vil betonelementerne blive udsmykket. Og på lidt længere sigt skal de helt erstattes af træer, bænke og andre genstande.

Det har Københavns Borgerrepræsentation vedtaget, oplyser teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en pressemeddelelse.

Politikerne har dog ikke fundet pengene til at betale regningen for at udskifte betonklodserne. Det skal ske, når der forhandles et budget i kommunen, oplyses det i pressemeddelelsen.

- Vi følger de anbefalinger om etablering af hastighedsdæmpende foranstaltninger, vi har fået fra Københavns Politi og PET. Men terrorister skal ikke sætte dagsordenen for vores by, siger Morten Kabell.

- Derfor vil vi erstatte de nuværende betongrise med træer, bænke og andre ting, der kan give samme effekt og samtidig bidrage til en bedre by.

Af pressemeddelelsen fremgår, at der er flere betonelementer på vej.

Det står ikke umiddelbart klart, hvordan udsmykningen konkret skal ske. Arbejdet vil foregå i et udvalg, der begynder i september.

/ritzau/