Touborg stopper som næstformand i SF efter »barske døgn«

 Mette Touborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været nogle »barske døgn«, skriver SFs Mette Touborg fredag på Facebook, hvor hun også tager sin afsked som næstformand med en opsang til sine partifæller.

»Vilhelmsen har truffet den rigtige beslutning - i den givne situation. Jeg ville bare ønske, at det ikke havde været nødvendigt,« skriver Mette Touborg og fortsætter:

»Nu løber flere så baglæns og vil ikke stå ved hverken forløbet eller tage ansvar for konsekvenserne men giver formanden ansvaret. Flere af dem var helt tæt på planlægning af Annettes formandsvalgkamp, og nu skubber de formanden fra sig. Den formand, som et meget stort flertal har givet mandat til at lede SF, Vilhelmsen, har taget ansvaret på sig, som en rigtig formand skal. Men jeg må sige, at der er god grund til, at alle vi andre tager hver vores del af ansvaret også.«

Ved kommunalvalget i november vandt Mette Touborg med et flot valg borgmesterposten i Lejre Kommune og blev af SFerne hyldet som partiets succeshistorie efter det dårlige resultat på landsplan.

Flere har opfordret hende til at stille op ved formandsvalget til marts, men det afviste hun blankt torsdag. På Facebook takker hun SFs afgående formand, Annette Vilhelmsen (SF), for at have kæmpet.

»Jeg synes personligt, det har været nogle barske døgn, for dig må det have været næsten ubærligt. Som næstformand i SF følger jeg min formand og genopstiller derfor ikke som næstformand,« slutter Mette Touborg.

SF holder landsmøde 1. og 2. marts, hvor der skal vælges en ny partiformand. Ingen har endnu meldt sig på banen som kandidater, men pilen peger umiddelbart på de to afgående SF-ministre Pia Olsen Dyhr (SF) og Jonas Dahl (SF).

Læs Mette Touborgs Facebook-statusopdatering her.

BNB