Toprådgiver i Venstre stopper – skal arbejde for Løkkes tidligere rådgiver

Andreas Thyrring stopper som rådgiver i Venstre efter otte år. Mandag sagde en ansat i Venstres pressetjeneste op. Det kan være et udtryk for nye tider, mener politisk kommentator, som også minder om, at Venstre efter folketingsvalget er trådt ind i en ny rolle som oppositionsparti.

Efter folketingsvalget er der dømt nye tider i Venstre, siger politisk kommentator. I efteråret trak Claus Richter (billedet) sig som partisekretær, og nu siger lederen af Venstres Center for Kommunikation og Politik, Andreas Thyrring, også farvel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter otte år som politisk rådgiver i Venstre stopper Andreas Thyrring som leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik, oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Andreas Thyrring har siddet som en af Lars Løkke Rasmussens og Jakob Ellemann-Jensen tætteste politiske rådgivere, og han er tidligere særlig rådgiver for daværende energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Andreas Thyrrings afgang kommer efter, at også partiets pressekonsulent Magnus Ulveman bebudede sit farvel. I efteråret trak partisekretær Claus Richter sig efter otte år i partiet.

Kommentator: Nye tider i Venstre

Jarl Cordua, som er borgerlig-liberal kommentator og medlem af Venstre, mener, at opsigelserne kan være et udtryk for, at det er nye tider i Venstre.

»En ny formand medfører en mulighed for, at man kan sætte et nyt hold. Thyrring, Ulveman og Richter er hyret ind i en anden tid, og specielt på Christiansborg ser man ofte, at politikere vinder en magtkamp og derefter sætter et nyt hold mennesker omkring dem. Det kan godt være det, der sker her,« siger Jarl Cordua.

Han påpeger desuden, at Venstre er trådt ind i en ny rolle som oppositionsparti, der adskiller sig væsentligt fra rollen som regeringsparti.

»Når et parti er i opposition, skal det være mere i offensiven, og det kræver nogle andre folk med nogle andre egenskaber,« siger Jarl Cordua.

Han minder også om, at der, når et parti ikke sidder i regering, er færre midler at gøre med til aflønning af medarbejdere.

Andreas Thyrring stopper i sit job fra marts i år, hvor han i stedet rykker over til kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting, som beskæftiger sig med politisk kommunikation og lobbyisme. Partner i firmaet Mikael Børsting har tidligere været særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen.

Fra Venstres side kommer man til at savne Andreas Thyrring, skriver partiet i pressemeddelelsen.

»Venstre skylder Andreas en kæmpe tak for det enorme arbejde, han har udført gennem otte år. Andreas er fremragende til at eksekvere og få ting ud over rampen,« skriver Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i en pressemeddelelse.

Foreløbigt kommer pressechef Søren Olufsen til at fungere som konstitueret leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik.