Toppolitikere i vildt skænderi i tv-debat

SFs Ole Sohn råbte løgnhals efter finansministeren, der kom til at smadre sit vandglas.

Ole Sohn (tv) og Claus Hjort Frederiksen (th) under mandagens ophidsede tv-debat. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV2 News

Den måske kommende finansminister, SFs Ole Sohn, og den nuværende, Venstres Claus Hjort Frederiksen, røg i totterne på hinanden i TV2-News duellen mandag aften, skriver bt.dk.

Hjort ville have svar på hvordan S og SF vil nedbringe det offentlige underskud:

- Ole Sohn vil ikke gennemføre reformer, og han vil ikke spare. Du kan jo ikke noget, vi andre ikke kan. Det er jo hokus pokus, du vil lave, sagde Claus Hjort ophidset: - Vi har bedt om svar i et år, men det kommer jo aldrig, råbte Hjort Frederiksen.

På et tidspunkt kunne man ikke høre, hvad nogen af de to politikere sagde, fordi de råbte i munden på hinanden, og Claus Hjort Frederiksens arme blev så ivrige, at hans vandglas røg på gulvet og smadrede, skriver jp.dk.

»Du ved det er løgn!«

På den anden side beskyldte Sohn regeringen for at have "et forkasteligt menneskesyn og en urealistisk politik", og debatten gik helt op i det røde felt, da finansministeren beskyldte SF'eren Ole Sohn for at ville hæve boligskatterne:

- Det ved du godt er løgn! nærmest råbte Ole Sohn:

- Det er for meget. Vi kan være politisk uenige, men du skal ikke behæfte debatten med usandheder. Hvor har du læst, at vi vil hæve boligskatterne?, spurgte Sohn adskillige gange inden Hjort nødtvungent nåede at svare:

- Hvis Ole ikke vil hæve de andre skatter, og det er et hul på flere mia., som ikke kan dækkes, så må man jo se på boligskatten. Det er jo sund fornuft, svarede han i følge jp.dk, inden aftenens vært Lotte Mejlhede lukkede den ophedede debat.