Topembedsmand sendes hjem med tre års løn

Skatteministeriets tidligere departementschef Peter Loft, der siden 2012 har været fritaget for tjeneste, er ifølge Politiken færdig som topembedsmand.

Den hjemsendte departementschef Peter Loft får tre års løn med sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Efter mere end 22 års tjeneste er Peter Loft angiveligt færdig som topembedsmand. Det skriver Politiken.

Ifølge avisens oplysninger står Loft til at blive løst fra sin kontrakt i kølvandet på en advokatundersøgelse, som skulle klarlægge, om Peter Loft kunne straffes for at have givet Folketingets Ombudsmand urigtige oplysninger i sagen om statsministerparret Thorning-Kinnocks skatteforhold.

Ifølge Politikens oplysninger har advokatundersøgelsen kun givet anledning til en såkaldt irettesættelse af Peter Loft. Derfor skulle han i princippet tilbydes en ny stilling i staten med samme løn og ansvar.

Men Skatteministeriet og Moderniseringsstyrelsen har i stedet valgt at nedlægge Peter Lofts gamle stilling som departementschef, da der for længst er ansat en ny departementschef i Skatteministeriet. Det betyder, at staten formelt set ikke længere har pligt til at finde et nyt job til Peter Loft.

Loft får dog et økonomisk plaster på såret i form af sin fulde departementschef-løn de næste tre år, også selv om han finder andet job, skriver Politiken.

Peter Loft har været fritaget for tjeneste siden marts 2012, da det kom frem, at både ministre og embedsmænd i den tidligere VK-regering tilsyneladende havde blandet sig i behandlingen af en skattesag mod statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock.

Peter Loft ønsker ifølge Politiken ikke at kommentere sagen, som fortsat forhandles mellem hans faglige organisation og Moderniseringsstyrelsen.