Tommy Ahlers er ude af Folketinget: Nu reagerer Jakob Ellemann-Jensen

Venstre-formand er »rigtig ærgerlig« over Tommy Ahlers' afsked med Folketinget.

»Politik kan være hårdt, og på Christiansborg er der ofte et stort fokus på konflikten, og det som man er imod. I stedet for det man gerne vil. Det vil jeg gerne lave om, men jeg anerkender også, at det ikke sker fra den ene dag til den anden, da politik også er det sted, hvor holdninger skal have plads til at brydes,« skriver V-formand Jakob Ellemann-Jensen på Facebook. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vækker ærgrelse hos Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, at Tommy Ahlers har valgt at trække sig fra Folketinget.

»Jeg har forståelse for, at Tommy vil prøve noget andet, og at han begrunder sit stop i dansk politik med, at politik går for langsomt og handler for meget om uenighederne,« skriver V-formanden på Facebook.

Den tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers begrunder sin exit i et opslag på Facebook. Han har valgt at trække sig, fordi »jeg har lyst til at være med til at skabe konkrete forandringer. Gøre noget«.

»Desværre føler jeg ikke, at jeg gør det i tilstrækkelig grad i Folketinget. Jeg har prøvet som iværksætter, hvordan det er at skabe noget. Jeg har prøvet som investor at være tæt inde over, når andre iværksættere skaber noget. Det vil jeg gerne gøre igen,« skriver Ahlers.

Tommy Ahlers blev landets femtestørste stemmesluger ved folketingsvalget i 2019. Dengang satte 26.420 vælgere krydset ud for iværksætterens navn. Den nu tidligere Venstre-politiker skriver, at han nu vil »turde drømme stort og sige, hvad jeg mener. Være med til at skabe løsningerne«.

Jakob Ellemann-Jensen anerkender i sit eget opslag, at politik »kan være hårdt«.

»Politik kan være hårdt, og på Christiansborg er der ofte et stort fokus på konflikten, og det som man er imod. I stedet for det man gerne vil. Det vil jeg gerne lave om, men jeg anerkender også, at det ikke sker fra den ene dag til den anden, da politik også er det sted, hvor holdninger skal have plads til at brydes.«