Tørklæde kan koste kontanthjælpen

Muslimske kvinder kan ikke undslå sig for at tage et arbejde med henvisning til, at arbejdsgiveren har et forbud mod tørklæder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan koste muslimske kvinder deres kontanthjælp, hvis de nægter at tage imod et job, fordi arbejdsgiveren kræver, at de smider den religiøse hovedbeklædning.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) oplyser således i et svar til Folketingets arbejdsmarkedsudvalg, at det er betingelse for at få kontanthjælp, at man står til rådighed for arbejdsmarkedet. Og det gør man ikke, hvis der er "egenskaber" ved den ledige, der gør, at vedkommende ikke har mulighed for at tage et ordinært arbejde.

- Møder den ledige ikke, og er der ikke en rimelig grund til udeblivelsen, kan kommunen ud fra en konkret vurdering træffe afgørelse om, at kontanthjælpsmodtageren uden rimelig grund har afvist et tilbud. Kontanthjælpsmodtagere kan ikke begrænse deres rådighed til arbejdspladser, hvor man må bære tørklæde, skriver Inger Støjberg.

Dansk Folkeparti har tidligere foreslået et tørklædeforbud, der gælder alle personer, som arbejder i det offentlige, hvilket i så fald vil koste de muslimske kvinder dyrt, hvis de netop er på kontanthjælp.

/ritzau/