To nye hjemmesider sætter gang i spekulationerne – er LA-afhoppere ved at stifte nyt parti?

To nye »partihjemmesider« var kortvarigt tilgængelige lørdag aften. Her kunne man bl.a. finde billeder af de to LA-afhoppere Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille meldte sig for nylig ud af Liberal Alliance. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille begge forlod Liberal Alliance, har der været spekuleret i, om de vil danne et nyt parti sammen.

De spekulationer har fået ekstra næring lørdag aften, hvor man kortvarigt kunne besøge de to hjemmesider partietfri.dk og partietfremad.dk, der begge er registreret 17. september 2019.

På den ene hjemmeside optrådte Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille med fotos af dem selv.

Hjemmesiderne var dog langt fra færdige og manglede en del tekst, skriver både DR og BT, som nåede at se dem, før de blev lukket igen.

Af Social- og Indenrigsministeriets hjemmeside fremgår det, at partiet »Fremad« per 23. september 2019 er blevet godkendt som partinavn.

DR har talt med personen, som ejer domænerne til begge hjemmesider. Hun vil ikke kommentere, hvad de skal bruges til.

»Ring igen i morgen,« lød det, inden hun ifølge DR lagde på.

En søgning i CVR-registret viser dog, at den pågældende ejer af domænerne også har registreret en forening ved navn Fremad på sin adresse. En forening, der ifølge CVR-registret indtil den 21. oktober 2019 var registreret hos en anden person, der deler for- og efternavn med Christina Egelunds kæreste.

Dertil kommer, at en person med samme navn som ejeren af de to domæner tidligere har delt et billede af Christina Egelund på sin Instagram-profil.

Søndag var Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille begge afsendere på en kronik i Berlingske. Heri skrev de blandt andet:

»De liberale principper er under pres til fordel for en tarvelig »målet helliger midlet«-politik.

»Så længe lovene virker og rammer de rigtige (læs: udlændinge med muslimsk baggrund) er borgerlige frihedsrettigheder, retsstat, personlig frihed og åbenhed noget, man bare løber fra,« skriver de.

Hverken DR eller BT har haft held med at få en kommentar til sagen om hjemmesiden fra hverken Christina Egelund eller Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Mens Christina Egelund meldte sig ud af Liberal Alliance den 20. oktober, så meldte Simon Emil Ammitzbøll-Bille sig ud den 23. oktober.

Begge argumenterede for, at der var tale om en politisk begrundet beslutning, og at de var uenige med ledelsens vision og retning af partiet.

/ritzau/