Tirsdag formiddag pustede den britiske ambassadør sig op over for Kristian Jensen: »Vi er ikke en lille nation«

Til et debatarrangement på Christiansborg om Brexit opponerede den britiske ambassadør mod Kristian Jensen, der forinden spydigt havde kaldt Storbritannien for en »lille nation.«

Arkiv: Finansminister Kristian Jensen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Den britiske ambassadør i Danmark, Dominic Shroeder, rejste sig op, skød brystet frem, og gav Kristian Jensen en opsang.

»Vi er ikke en lille nation,« var budskabet fra ambassadøren.

Det skriver blandt andre Guardian og Politiken.

Dermed svarede han på den danske finansminister Kristian Jensens spydige kommentar, hvori han beskrev Storbritannien som en lille nation.

»Storbritannien er på vej i en fælde. Som jeg før har sagt: Der findes to slags europæiske nationer. Der er små nationer – og så er der små nationer, som endnu ikke har indset, at de er små nationer,« sagde Kristian Jensen (V).

Kristian Jensens tale faldt under tirsdagens »The Road Towards Brexit« (Vejen mod Brexit, red.) konference på Christiansborg. Det samme gjorde ambassadørens svar.

Han oplistede, at Storbritannien fortsat er medlem af FN's permanente sikkerhedsråd, af G7 og G20, samt at Storbritannien vil fortsætte med at deltage i internationale missioner. Storbritannien er alt andet en lille nation, sagde ambassadøren.

»Dette er efter min mening, og jeg er sikker på, at det også er premierministerens mening, ikke en status eller attitude eller handlemåde, man forbinder med en formindsket eller skrumpende stormagt,« siger Dominic Schroeder.

Konferencen, der blev arrangeret af Altinget og Rasmussen Global, handlede om de danske perspektiver på Brexit og fremtidens forhold mellem EU og Storbritannien.

»Brexit er uheldigt for os, men en katastrofe for Storbritannien,« sagde Kristian Jensen.

Han pegede på, at briterne vil få svært ved at få den aftale, hvor de »plukker de dele, de har lyst til«. Det indre marked er »ikke en buffet, det er en samlet pakke«, sagde ministeren.