Tina Nedergaard bliver ny undervisningsminister

Venstres nuværende finansordfører bliver Bertel Haarders afløser. Hun har været folketingsmedlem for Venstre siden 2001.

Venstres Tina Nedergaard bliver ny undervisningsminister. Det bliver dermed en ministerdebutant, som skal afløse den garvede undervisningsminister Bertel Haarder (V). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er den sidste brik i den store ministerrokade faldet på plads. Ny undervisningsminister bliver Venstres Tina Nedergaard. Det bliver dermed en ministerdebutant, som skal afløse den garvede undervisningsminister Bertel Haarder (V).

Finansordføreren har været med, siden Anders Fogh Rasmussen tog over i 2001 og har tidligere beskæftiget sig med sit kommende ansvarsområde i sin tid som Venstres uddannelsesordfører fra 2005-2007. Derudover har hun siddet som it- og teleordfører og fødevare- og forbrugerordfører.
Det er ikke lykkedes Berlingske.dk at få en kommentar fra Tina Nedergaard, men på partiets hjemmeside Venstre.dk fortæller hun lidt om sit liv:
- Jeg holder meget af mit arbejde, men nyder bestemt også at være sammen med famlie og venner og opleve alt muligt. Jeg holder lige meget af regnfuld teltferie i Sverige som af solferie på Mallorca. Jeg holder lige meget af hotdogs som af avanceret sushi. Jeg holder lige så meget af at læse en bog som at gå tur i skoven. Det er vigtigt at nyde alle de ting, som man oplever, skriver hun.
Den 40-årige kommende minister kommer oprindeligt fra Århus og bor i dag i Sæby med sin datter.