Tidligt valg kan tvinge Yahya og co. til nødløsning

Skulle Nationalpartiet ikke nå at blive opstillingsberettiget inden valget, vil partiets kandidater stille op som løsgængere.

Skulle Nationalpartiet ikke nå at blive opstillingsberettiget inden valget, vil partiets kandidater stille op som løsgængere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Valget nærmer sig, og hos Nationalpartiet bliver der knoklet for at nå at blive opstillingsberettiget til Folketinget.

Nu melder partiet, der har digteren Yahya Hassan blandt spidskandidaterne, imidlertid en plan B ud. Hvis ikke det lykkes for partiet at få de godt 20.000 godkendte vælgererklæringer i hus, som det er påkrævet, inden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskriver valget, er partiets kandidater således parat til at stille op som løsgængere.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse, og dermed bliver Yahya Hassan, der tirsdag fylder 20 år, formentlig en del af valgkampen - sammen med blandt andre partiets formand, Kashif Ahmad.

Nationalpartiet har mandag formiddag 12.323 godkendte vælgererklæringer, men hele 30.134 vælgere skulle dog have skrevet under - underskrifterne er blot ikke blevet godkendt endnu.

Det vakte en del opsigt, da det i april blev offentliggjort, at Yahya Hassan er kandidat for Nationalpartiet. Ved præsentationen holdt han en timelang tale, hvor han især adresserede flygtningepolitikken - blandt partiets mærkesager er da også en afskaffelse af 24-årsreglen og tilknytningskravet.

Partiet holder pressemøde mandag klokken 14.00, hvor formand Kashif Ahmad, vil fortælle om løsgængerplanerne.