Tidligere V-minister får toppost hos spilselskab

Peter Christensen, tidligere skatteminister og forsvarsminister og mangeårigt folketingsmedlem for Venstre, bliver bestyrelsesformand for det statsejede spilselskab, Danske Spil.

Peter Christensen var i 14 år folketingsmedlem for Venstre. I 2016 sagde han farvel til dansk politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem en lang årrække var Peter Christensen folketingmedlem for Venstre, senere blev han skatteminister, så forsvarsminister, og nu kan han føje endnu en tung post til CVet.

Peter Christensen har således landet et job som bestyrelsesformand for Danske Spil A/S, oplyser spilselskabet i en pressemeddelelse. Den tidligere skatteminister er blevet udpeget til posten i det statsejede spilselskab af den nuværende finansminister, Nicolai Wammen (S).

»Jeg er meget stolt over tilliden, som finansministeren har vist mig, og jeg ser frem til at bidrage til Danske Spils videre rejse. Det er et stort privilegium at medvirke til at sikre det økonomiske fundament under hele Danmarks sports- og foreningsliv, som jeg personligt har mærket værdien af som både barn og ung. Derudover ligger det mig meget på sinde, at spil om penge forbliver den underholdning, det skal være. Danske Spil har en vigtig samfundsrolle i fortsat at sikre et balanceret og ansvarligt spillemarked i Danmark,« udtaler Peter Christensen.

Han pointerer samtidig, at Danske Spil har en vigtig opgave med at forebygge spilafhængighed.

»Vi skal forebygge ludomani og beskytte vores unge, så spillet ikke tager magten og ender i afhængighed, samt sikre, at spil ikke misbruges til kriminalitet som hvidvask af penge. Danske Spil skal sætte standarden for ansvarligt spil i Danmark,« siger Peter Christensen i pressemeddelelsen.

Peter Christensen blev første gang valgt ind i Folketinget i 2001 for Venstre. Med årene blev han en magtfuld skikkelse i partiet, og i 2015 fik han posten som skatteminister. Da han ved folketingsvalget samme år ikke opnåede genvalg, proklamerede han, at han stoppede i politik.

Kort tid efter hentede daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen dog Peter Christensen ind som forsvarsminister. Da den nye VLAK-regering blev præsenteret lidt mere end et år senere, var der ikke plads til Peter Christensen, som for anden gang på knap halvandet år sagde farvel til politik.

I dag er den tidligere minister desuden økonomidirektør i Refhaleøens Ejendomsselskab.