Tidligere udenrigsministre: Vi vil savne Niels Helveg

Landets tidligere udenrigsminister Niels Helveg er gået bort. Han var munter, lattermild og vil blive savnet.

Niels Helveg Petersen er død IND21
Foto: KELD NAVNTOFT. Se Ritzau: Tidligere udenrigsminister og leder for De Radikale Niels Helveg Petersen er død 78 år gammel. Det erfarer Politiken lørdag den 3. juni 2017. Niels Helveg Petersen var udenrigsminister fra 1993 til 2000. ARKIV: Niels Helveg Petersen afløser Uffe Ellemann-Jensen som udenrigsminister i 1993. Tilsammen tegnede de to dansk udenrigspolitik i 18 år.(Udateret arkivfoto). (Foto: KELD NAVNTOFT/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

København. Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft er dybt berørt over, at kollegaen og Danmarks tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen er gået bort natten til lørdag.

Den radikale Niels Helveg Petersen overtog posten som udenrigsminister i 1993 efter venstremanden Uffe Ellemann-Jensen.

- Det gør mig meget trist, for jeg har kendt ham i over 50 år. Lige fra han var ung nyvalgt folketingsmedlem. Jeg satte meget stor pris på ham.

- Han var meget munter og meget venlig. Og han kunne få alle til at grine, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Socialdemokraten Mogens Lykketoft overtog embedet som landets udenrigsminister i 2000 efter Niels Helveg Petersen. Og han erklærer sin sorg over, at den tidligere kollega nu er gået bort.

- Det gør mig meget ondt.

- Han var en god gammel kollega både i Folketinget og i regeringssamarbejdet, som jeg har haft meget glæde af at snakke med og arbejde sammen med i årenes løb, siger Mogens Lykketoft.

Niels Helveg Petersen var tidligere udenrigsminister og leder for De Radikale. Han blev valgt ind i Folketinget for første gang for De Radikale i 1966. Han var yderligere økonomiminister fra 1988 til 1990.

/ritzau/