Tidligere politirytter om politiheste på finansloven: Til hest er jeg synlig og effektiv

Regeringen vil have politiheste til at patruljere på gaden igen. Og det bakker tidligere politirytter op om.

ARKIVFOTO: Politi til hest. Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en god idé, at politiheste bliver en del af gadebilledet i Danmark igen, for som politibetjent er det lettere at skabe overblik og være synlig fra en hesteryg end fra gadeplan.

Det mener Kristian Madsen, som har været politirytter ved Københavns Politi i 15 år.

»Sådan en eftermiddag om sommeren på Strøget i København, hvor der er mange mennesker, bliver man set af samtlige tilstedeværende.«

»Og man ser næsten alt, hvad der foregår, oppe fra hesteryggen, fordi man sidder knap tre meter over jorden,« siger han.

Regeringen og Dansk Folkeparti ønsker, at politiheste skal patruljere landets gader igen og har derfor afsat otte millioner kroner på finansloven for 2018 til at genetablere en ryttersektion i dansk politi.

Kristian Madsen arbejder i dag som politiassistent, men i årene fra 1997 til 2012, da enheden blev lukket, patruljerede han gaderne i København fra ryggen af en hest.

»Det er en effektiv måde at arbejde på som politimand,« siger han.

»Man har en umiddelbar kontakt til mennesker, og de er slet ikke i tvivl om, at der er politi til stede. Man er meget kontaktbar som politirytter,« lyder det.

Københavns Politi havde politiheste frem til 2012, hvor rytterisektionen blev sparet væk.

Men det skal der laves om på, hvis det står til regeringen. Betjente til hest skal tilbage i landet, hvor de kan anvendes til honorære opgaver og patruljere i turistområder.