Tidligere partifæller indkaldt som vidner i straffesag mod Morten Messerschmidt

To tidligere medlemmer af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti skal vidne i straffesagen mod partiets næstformand, Morten Messerschmidt, der begynder i august.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er tiltalt for dokumentfalsk og svindel med EU-midler i Meld- og Feld-sagen. Sagen begynder i august, og anklagemyndigheden går efter fængselsstraf til DF-næstformanden, der nægter sig skyldig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann, der begge blev valgt til Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti i 2014, skal vidne i retten i straffesagen om dokumentfalsk og misbrug af EU-midler mod Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt.

Det bekræfter de to tidligere DF-politikere over for Ekstra Bladet.

Morten Messerschmidt er af Bagmandspolitiet blevet tiltalt for dokumentfalsk og misbrug af cirka 100.000 kroner i den såkaldte Meld- og Feld-sag. Messerschmidt nægter sig skyldig.

Berlingske har været i forbindelse med Jørn Dohrmann og Rikke Karlsson, der begge bekræfter, at de er blevet indkaldt i sagen. Ingen af dem har yderligere kommentarer.

Sagens omdrejningspunkt er Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i sommeren 2015. Her skulle Morten Messerschmidt angiveligt have brugt EU-støttekroner på aktiviteter, der ikke er »tværnationale europapolitiske aktiviteter«, hvilket er et krav. Det afdækkede Ekstra Bladet tilbage i 2016.

Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann har i forbindelse med Ekstra Bladets afsløringer forklaret, at de angiveligt blev indsat i Melds hovedbestyrelse af Morten Messerschmidt, uden at de selv vidste dette.

Morten Messerschmidt blev anmeldt til politiet i august 2016 og har været undersøgt af EUs kontor til bekæmpelse af svig, Olaf. I oktober 2019 blev sagen overdraget til det danske bagmandspoliti, SØIK.

Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf til Morten Messerschmidt, der som nævnt erklærer sig uskyldig. Han har ikke ønsket at udtale sig yderligere i forbindelse med denne artikel.

Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann har begge sagt farvel til politik. Sagen begynder ved Retten i Lyngby 2. august og slutter 13. august.