Tidligere minister slået ned: »Det er en dybt chokerende oplevelse«

Socialdemokrat og tidligere justitsminister Morten Bødskov har fået en knytnæve i ansigtet, da han tirsdag overværede en fodboldkamp på storskærm på Islands Brygge. Han forklarer, at han er meget chokeret, mens partiformand Mette Frederiksen kalder det et »rystende« politisk overfald.

Morten Bødskov (S) blev tirsdag aften slået på Islands Brygge, bekræfter Københavns Politi over for Ritzau. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokrat Morten Bødskov forklarer i et interview med Ekstra Bladet, at han tirsdag aften blev slået ned på Islands Brygge.

Den tidligere justitsminister blev slået ned, da han overværede en fodboldkamp på storskærm med en kammerat. De havde trukket sig lidt tilbage fra plænen med en øl, da en ung mand af dansk oprindelse kom hen og spurgte, om det var rigtigt, at han var den tidligere justitsminister og socialdemokrat Morten Bødskov.

Folketingspolitikeren bekræftede og efter en kort snak med manden, der havde en tatovering med et kors på den ene arm og var iført jeans og en trøje med en hætte trukket op, slog manden ham med en knytnæve på siden af ansigtet.

»Jeg kan godt fornemme, at der er noget i vejen, og så rejser han sig lynhurtigt op, og så siger noget i retning af, at det her er for »mouril«,« fortæller Morten Bødskov til Ekstra Bladet.

De omkringværende ser herefter gerningsmanden løbe ned af afsatsen over plænen mod Langebro.

Adspurgt om Morten Bødskov mener, overfaldet var politisk motiveret, svarer han:

»Det kan jeg ikke sige, jeg har aldrig mødt manden før. Men jeg er da chokeret over det. Det er en dybt chokerende oplevelse. Vi taler med mange mennesker, men jeg har aldrig oplevet sådan noget her før.«

Morten Bødskov måtte en tur på skadestuen efterfølgende, hvor han fik tjekket både kæbe, tænder, ører og øjnene.

På Facebook beskriver politikeren tirsdag middag selv hændelsen, ligesom han takker for alle hilsenerne:

Københavns Politi efterlyser nu gerningsmanden, skriver TV2. De søger en mand med en tatovering af et jernkors på venstre underarm.

Formanden for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, kommenterer overfaldet på Facebook. Hun skriver, at det var et politisk motiveret overfald, og at hun er rystet.

»Politisk vold er det sidste, Danmark har brug for,« lyder det.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tager også skarpt afstand fra hændelsen, ligesom flere af de øvrige partiformænd gør.

»Jeg blev godt nok vred, da jeg hørte, at min politiske kollega Morten Bødskov fra Socialdemokraterne blev overfaldet, da han så EM-fodbold på Islands Brygge i går,« skriver han indledningsvist.

Liberal Alliances formand Anders Samuelsen skriver:

»Det her er ganske enkelt 100% forkasteligt! Jeg tager afstand på alle måder. Det der har kendetegnet den danske politiske debat er netop, at vi er lykkeligt forskånet for vold. Vi debatterer, vi er uenige og jo vi politikere får da også med grovfilen - men det er ordet, ikke »sværdet« der bliver brugt,« skriver han.

De Radikales formand, Morten Østergaard er ligeledes »dybt berørt«.

Og de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen skriver: