Tidligere minister advarer Mette Frederiksen: »Undervurder aldrig Lars Løkke«

De gamle partier bør ifølge tidligere udenrigsminister Anders Samuelsen være bekymrede for Lars Løkke Rasmussen. Ifølge Samuelsen står Løkke således »foran endnu et comeback«.

Arkivfoto. Anders Samuelsen røg ud af Folketinget ved valget i 2019, hvilket var ganske overraskende for mange, eftersom han på det tidspunkt både var udenrigsminister og leder af Liberal Alliance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mette Frederiksen og de gamle partier i Folketinget skal ikke undervurdere den tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

Det skriver den tidligere udenrigsminister og LA-leder Anders Samuelsen på sin Facebook-profil.

»Løkke har altid heft en evne til at lave politik over midten, når det virkelig var nødvendigt. Samtidig har S og Mette Frederiksen bundet sig så ekstremt fast til den mast, hvor de stort set kun appellerer til dem, der hader blå blok så meget, at de er villige til at leve med en regering, som nærmest er blevet en klon af DF,« skriver Anders Samuelsen i opslaget, der indledes med sætningen »Undervurder aldrig Lars Løkke«.

Lars Løkke Rasmussen og hans politiske projekt, Moderaterne, blev onsdag i sidste uge opstillingsberettiget til det næste folketingsvalg.

Således havde partiet altså indsamlet de lidt over 20.000 vælgererklæringer, det kræver for at komme på stemmesedlerne.

Løkke har slået sig selv og sit nye politiske projekt op på, at det skal samle det politiske Danmark henover midten. Yderfløjene skal ikke være dem, der svinger taktstokken.

Slidsomt at være regering

Anders Samuelsen skriver i sit opslag, at »de tårnhårde forhåbninger om nybrud i politikken med en ny regering har selvfølgelig vist sig ikke at holde stik. Tværtimod er alt blevet endnu mere centraliseret«.

»Listen over skuffede er alenlang: åndslivet, miljøaktivisterne, dem, der var trætte af stram udlændingepolitik, sygeplejerskerne, lærerne. Bliv selv ved. Det slider at sidde i regering. Den første minister er faldet, og næste svage led er identificeret: forsvarsministeren.«

»Og midt i det hele dukker Løkke nu op. Han er per definition ikke en hr. Hvem som helst, men en reel og værdig modspiller til Mette Frederiksen,« mener Samuelsen.

Anders Samuelsen røg ud af Folketinget ved valget i 2019, hvilket var ganske overraskende for mange, eftersom han på det tidspunkt både var udenrigsminister og leder af Liberal Alliance.

Berlingske talte med Løkke onsdag, da Moderaterne havde indsamlet de fornødne vælgererklæringer. Læs interviewet her.

Læs hele Anders Samuelsens opdatering på Facebook her.