Tidligere MFer klar til borgmesterpost

Meget tyder på, at tidligere folketingsmedlem Per Husted Nielsen bliver borgmester i Mariagerfjord Kommune ved næste valg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 46-årige lærer og tidligere folketingsmedlem, Per Husted Nielsen, er på opfordring af den afgående borgmester, HC Maarup, klar til at indtage borgmesterposten i Mariagerfjord Kommune ved næste valg.

Det oplyser DR Nordjylland.

Så hvis medlemmerne er enige, skal den socialdemokratiske politiker i kamp mod Venstres bud på borgmesterposten - den nuværende MF’er Tina Nedergaard:

- Jeg er stolt over at HC Maarup peger på mig. Det er en ære, siger Husted Nielsen.

Hvis medlemmerne af de fire lokale vælgerforeninger herefter er enige og vælget ham som spidskandidat for S, er han klar til at droppe sine folketingsambitionenr.

- At blive borgmester har klart førsteprioritet. Det er enten eller, slår Per Husted Nielsen fast overfor DR Nordjylland.

Situationen er allerede drøftet grundigt igennem i familien, der udover hans hustru også tæller to piger på 11 og 12 år.

- De er ved at være lidt selvkørende. Derfor synes vi godt, at det kan forsvares, at jeg eventuelt bliver borgmester. Og hvis ikke man siger ja til det nu, så vil man sidde og ærgre sig over det, når man bliver gammel. At man så snakker om det, man burde have gjort - i stedet for det man HAR gjort, siger Per Husted Nielsen til DR Nordjylland.

På onsdag er der møde i Socialdemokraternes kredsbestyrelse.

Men Husted Nielsen forventer, at der går mindst en måneds tid, inden det officielt er afklaret, om han bliver partiets spidskandidat til næste års borgmestervalg.

BNB