Tidligere LA-profiler bag nyt parti

Få uger efter at have forladt Liberal Alliance stifter de to tidligere LA-topfolk, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund nu partiet Fremad.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to tidligere profiler for Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund danner nu partiet Fremad.

Det sker som en konsekvens af, hvad de to betegner som »en borgerlig glidebane«, hvor symbolske udlændingestramninger er gået for vidt på bekostning af retssikkerheden.

»Danskerne vil gerne have en stram udlændingepolitik. Det har vi forståelse for, og det går vi også ind for. Dét, vi siger, er, at den også skal være præget af fairness og retssikkerhed. Det er den justering, vi gerne vi have,« siger det ny partis formand, Simon Emil Ammitzbøll-Bille:

»Med de partier, vi i dag har i blå blok, er der et ret enslydende svar på spørgsmål, der vedrører retssikkerhed, personlig frihed og udlændingepolitik. Derfor mener vi, det vil være en styrkelse for blå blok, at der også kommer et mere nuanceret svar og et mere liberalt svar på de spørgsmål.«

Peger på Venstre

Udover en »fair og fast« udlændingepolitik vil partiet Fremad som mærkesager have et mere positivt syn på EU, at levere svar på klimaudfordringerne, et økonomisk konkurrencedygtigt Danmark samt give »frihed til forskellighed«.

Partiet peger på Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen som statsminister efter et valg.

Det er mindre end tre uger siden, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund med to døgns mellemrum meddelte, at de forlod Liberal Alliance efter at have været ledende figurer i partiet gennem en årrække.

Partiet Fremad vil allerede fra stiftelsen have sæde i Folketinget, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille opnåede at blive valgt for Liberal Alliance ved folketingsvalget i juni.

Læs stort interview med de to partistiftere om deres planer med Fremad på b.dk.

Det er mindre end tre uger siden, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund meddelte, at de forlod Liberal Alliance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.