Tidligere hashhandler vil stille op for Alternativet

Khodr ´Cutter´ Mehri er tidligere dømt for besiddelse af hash med henblik på videresalg, men prøver nu at stille op for Alternativet til det kommende folketingsvalg. Fold sammen
Læs mere

Den bedrageridømte finansmand Klaus Riskær fik blot otte dage som medlem, inden han blev ekskluderet fra Uffe Elbæks parti, Alternativet. Men det betyder ikke, at der ikke er højt til loftet i partiet, der for nylig blev opstillingsberettiget til Folketinget.

En fri-hash-aktivist, der tidligere er dømt for at være i besiddelse af hash med henblik på videresalg, meddelte mandag på sin Facebook-profil, at han har fået lov til at melde sig under Uffe Elbæks alternative faner.

»I sidste uge kontaktede jeg Per Bruun og Alternativet for at informere dem om min interesse i, at opstille til det kommende folketingsvalg. De har efterfølgende meddelt mig, at jeg er velkommen hos dem. I morgen tager jeg til møde i Københavns Storkreds, hvor jeg håber, at medlemmerne vælger mig som en af deres kandidater,« skriver aktivisten Khodr 'Cutter' Mehri på sin Facebook-profil.

Overfor BT bekræfter Khodr Mehri, at han forsøger at stille op for Alternativet, og at partiets forperson i Københavns Omegns Storkreds, Per Bruun, har budt ham velkommen til et møde i valgkredsen tirsdag aften, hvor partiet skal vælge deres kandidater til det kommende folketingsvalg.

Derudover fortæller Khodr Mehri, at Per Bruun ligeledes har givet ham sin sympati.

Khodr Mehri er kendt for sin mangeårige kamp for legalisering af hash. I oktober 2012 åbnede han hash-caféen ´Smokenhagen Coffeeshop´, hvor han trodsede dansk lov og solgte hash åbenlyst. I foråret 2014 blev caféen lukket ned, ligesom Khodr Mehri blev varetægtsfængslet for besiddelse af hash, som han efterfølgende blev idømt syv måneders ubetinget fængsel for.

Selvom Alternativet i sidste uge valgte at ekskludere den bedrageridømte erhvervsmand Klaus Riskær fra partiet, mener Khodr Mehri dog ikke, at de to sager kan sammenlignes.

»Jeg har været i fængsel, fordi jeg som bekendt går ind for legalisering af cannabis i Danmark, og derfor har jeg valgt at begå noget civil ulydighed for at få sat fokus på det emne. Den civile ulydighed har jo haft nogle konsekvenser, som jeg var klar over, men jeg synes ikke, man kan sammenligne den straf med Klaus Riskærs,« fortæller Khodr Mehri.

Khodr Mehri har tidligere været medlem af SF og er desuden aktiv i foreningen ´Propaganja´, der ifølge deres egen hjemmeside blandt andet arbejder for at skabe »trygge rammer og vejledning for cannabis brugere i Danmark« og for en »en kontrolleret cannabis produktion og distribution«.

Legalisering af hash forbliver derfor selvsagt en mærkesag for Khodr Mehri.

»Alternativet har jo ikke nogen officiel holdning til cannabis endnu. Det håber jeg da bliver formuleret, og det vil jeg gerne være med til at formulere,« siger han.

Med sit kandidatur til Alternativet vil Khodr Mehri desuden arbejde for at tilgodese den almindelige danske borger samt skabe flere arbejdspladser og grønne omstillinger.

BT talte mandag med Alternativets forperson i Københavns Omegns Storkreds, Per Bruun, men han ønskede dog ikke at udtale sig før mødet. BT har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra Per Bruun, men det er endnu ikke lykkedes.

Partiets stifter, Uffe Elbæk, fortæller imidlertid til bt.dk, at han ikke kender til den konkrete sag, men forklarer, at det er op til de lokale afdelinger at afgøre, hvem der skal opstilles til folketingsvalget.

Han fortæller desuden, at partiet endnu ikke har en holdning til spørgsmålet om, hvorvidt hash skal legaliseres.

»Det er noget, vi kommer til at diskutere på et tidspunkt. Det er helt sikkert. Min personlige holdning er, at man skal kigge på at legalisere hash for at komme bandekriminelles økonomiske grundlag til livs,« siger Uffe Elbæk.