Tidligere gruppeformand: Det bedst mulige er sket for SF

SF har fået en formand, som ifølge Karina Lorentzen Denhardt har god kontakt til partiets røde mærkesager.

Pia Olsen Dyhr (SF) har evnerne til at kunne samle fløjene i SF, mener partiets tidligere gruppeformand, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der føler sig overbevist om, at partiet har fået en god leder.

»Mange har været optaget af, om det har været grønt eller rødt, men jeg mener ikke, at der er en modsætning der. Pia er rundet af nogle forhold, der gør, at hun har god kontakt til de røde mærkesager,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt og fortsætter:

»Pia var min absolutte favorit, og jeg synes, at det bedst mulige er sket for SF. Hun har det, der skal til. Hun har karisma. Hun kan kommunikere klart.«

Karina Lorentzen Dehnhardt mener, at manglen på modkandidater til Pia Olsen Dyhr er et tegn på, at partiet støtter op om valget af den nye formand. Ifølge Lorentzen Dehnhardts vurdering ville Olsen Dyhr dog gerne have haft et kampvalg, som der har været ved alle de tidligere formandsvalg i partiet.

»Jeg tror, at Pia havde foretrukket en eller anden form for valg, da det giver et klart mandat,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Tror du, at eventuelle kandidater er blevet skræmt af al balladen?

»Alle har haft muligheden for at stille op og samle 100 stillere. Der var en enkelt, der tog kampen op, men det anså jeg ikke for et seriøst bud, og jeg er rigtig tilfreds med, at det var Pia, der blev formand,« siger Karina Lorentzen.

Hun mener, at den nyslåede formands største opgaver nu bliver at få tydeliggjort SFs mærkesager og få gjort partiet klar til et folketingsvalg.