Tidligere ansatte kalder radikal profil »ubehagelig« og »perfid« – og flere har nu forladt hende

Krænkelsessager og politikere, der melder sig ud af partiet. De Radikale har været ramt af stormvejr i flere bølger: Nu melder en ny sig. Tidligere medarbejdere for Karen Melchior i Europa-Parlamentet beretter ifølge Ekstra Bladet om, at hun ofte mistede besindelsen og hyppigt havde højlydte skænderier med andre.

Karen Melchior (th.) er uddannet jurist og sidder i Europa-Parlamentet for Radikale Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et ulideligt arbejdsmiljø.

Sådan har mange oplevet hverdagen som medarbejdere for Karen Melchior, der sidder i Europa-Parlamentet for Radikale Venstre.

Det skriver Ekstra Bladet, som kan afsløre, at langt de fleste medarbejdere, der har haft Karen Melchior som chef siden valget til Europa-Parlamentet i 2019, ikke længere arbejder der.

Mange af dem oplevede flere gange, at Karen Melchior mistede besindelsen, når de var til stede.

De tidligere medarbejdere ønsker ikke at stå frem med navn. Men de har alle arbejdet tæt sammen med politikeren og beskriver hende som »ubehagelig« og »kolerisk« og »perfid« og med et »voldsomt temperament«.

En tidligere ansat fortæller:

»Der var ofte en virkelig dårlig stemning på kontoret, fordi Karen råbte ad folk og havde mange højlydte skænderier offentligt. Det var rigtig svært at være i.«

Karen Melchior er tidligere blevet gjort opmærksom på kollegernes dårlige oplevelser med hende. I en e-mail fra april, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, skriver politikeren, at hun »er blevet opmærksom på« tidligere medarbejderes »dårlige oplevelser i forbindelse med samarbejdet«.

I e-mailen fortæller Karen Melchior også, at »det ikke var hendes oplevelse«.

Torsdag skrev politikeren i et Facebook-opslag, at hun »er oprigtigt ked af det, hvis det viser sig, at der er medarbejdere, der har oplevet et dårligt arbejdsmiljø på mit kontor og ikke har følt, at de har kunnet tale åbent om det«.

Ifølge Karen Melchior er der ingen tidligere ansatte, som har klaget direkte til hende eller nogle af de instanser, hun henviser til.

»Politik er personligt, og jeg har selv valgt det,« skriver hun:

»Men det ændrer ikke på, at jeg er oprigtigt ked af det, hvis det viser sig, at der er medarbejdere, der har oplevet et dårligt arbejdsmiljø på mit kontor og ikke har følt, at de har kunnet tale åbent om det.«

Amok i lufthavnen

I opslaget fortæller hun også, hvordan hun i lufthavnen i Rønne i forbindelse med Folkemødet på i 2019 »blev vred over det kaos, der var i lufthavnen, som medførte at jeg først ikke kunne komme med det fly, jeg havde billet til«.

»Jeg skældte ud over ikke at kunne få ordentlig besked og var frustreret, sulten og sikkert rigtig dum at høre på. Til sidst gik jeg ud mod flyet uden at have fået lov. Det må man ikke gøre i en lufthavn, og jeg fik læst og påskrevet af lufthavnspolitiet – hvilket er fuldstændig rimeligt,« skriver hun:

»Lufthavnen var stopfuld af folk, og jeg var bestemt ikke lydløs, så optrinnet blev registreret af en hel del mennesker, der også efterfølgende spurgte mig om jeg var okay. Men jeg var hidsig og opførte mig dumt, og det kan man jo godt lave overskrifter om, også to år efter.«

Bornholms Politi bekræfter fredag over for Ekstra Bladet, at de blev tilkaldt i forbindelse med en hændelse i lufthavnen den dag