Tidligere Å-medlemmer danner partiet Frie Grønne

Sikandar Siddique bliver politisk leder af nyt parti, der har antiracisme og klimaansvarlighed i centrum.

Uffe Elbæk og Sikandar Siddique under afslutningsdebat i Folketinget på Christiansborg i København, mandag den 22. juni 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

De tidligere Alternativet-medlemmer og nuværende folketingsmedlemmer Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Susanne Zimmer danner et nyt parti kaldet Frie Grønne.

Det skriver Politiken.

Sikandar Siddique bliver politisk leder af partiet. Partiet skal, siger Siddique til Politiken, være Danmarks »klimaansvarlige og antiracistiske parti«.

De tre politikere meldte sig ud af Alternativet, da Josephine Fock blev politisk leder.

Sikandar Siddique svarer over for Politiken ikke entydigt på, om partiet vil pege på Mette Frederiksen (S) som statsminister. Men han siger, at Frie Grønne med sikkerhed ikke kommer til at pege på en fra højrefløjen.

»I den ideelle verden ønsker vi naturligvis, at Mette Frederiksen dropper Inger Støjbergs udlændingepolitik og leverer klimahandling, men på nuværende tidspunkt kan jeg sige, at vi kommer til at pege på en fra venstrefløjen. Og vi kan udvide det til centrum-venstre,« lyder det fra Siddique til Politiken.

Han afviser desuden, at partiet blot bliver et nyt Alternativet.

»Jeg vil sige det på den måde, at den politiske linje, der blev lagt, var ikke det, jeg meldte mig til, og selvfølgelig er vi ikke nye mennesker. Selvfølgelig tager vi det bedste med derfra. Men det her er ikke et nyt Alternativet,« siger han til Politiken.

Navnet Frie Grønne har været nævnt flere gange, og der har været rygter om, at det skulle blive et nyt parti.

Om partiets grønne ambitioner siger Sikandar Siddique til Politiken, at partiet vil »udfolde den livskraft, som ligger i naturen«.

»Vores filosofiske tilgang til naturen er, at vi er en del af naturen, men at naturen har også værdi i sig selv,« siger Sikandar Siddique til Politiken.

/ritzau/