Thyra Frank beklager sin håndtering af plejehjemssager

For første gang beklager og undskylder Thyra Frank for de sager, som Socialdemokratiet og DF kræver svar på.

Thyra Frank beklager sin håndtering af plejehjemssager.Se RB kl. 18.41 d. 28.02.2017 Doorstep pressemøde på ministergangen i Økonomi- og Indenrigsministeriet tirsdag d. 28. februar 2017. Ældreminister Thyra Frank, minister for offentlig innovation Sophie Løhde og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll vil på doorstep præsentere indsats for at forebygge konkurser i ældreplejen. (foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

København. Ældreminister Thyra Frank (LA) beklager og er ked af sin håndtering af de sager, der er kommet frem om hendes tid som forstander for plejehjemmet Lotte.

Hun gør det helt klart, at hun ikke har kopieret eller afskrevet en arbejdspladsvurdering, som meget af kritikken er gået på.

Det siger hun i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Jeg er ked af, hvis bemærkningerne om arbejdspladsvurderinger i min bog har givet indtryk af, at jeg ikke har taget arbejdsmiljøet på plejehjemmet Lotte alvorligt.

- Det har jeg naturligvis, for jeg har altid sat stor pris på medarbejderne og gået meget op i, at de har haft ordentlige forhold.

- Derfor må jeg også gøre det helt klart, at plejehjemmet Lottes arbejdspladsvurdering ikke er kopieret eller skrevet af fra andre, siger ældreministeren.

Det har ikke været muligt for Ritzau at stille uddybende spørgsmål til ældreministeren.

Hun reagerer på, at Socialdemokratiet og regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, har afkrævet mere konkrete svar fra hende.

De har efterlyst en "klar afstandtagen" fra den praksis, der var på plejehjemmet Lotte i hendes tid som forstander.

Kritikken har blandt andet gået på, at Frederiksberg Kommune i 2011 gav plejehjemmet anmærkninger for håndteringen af beboernes medicin. Dengang var Thyra Frank forstander.

Hidtil har hun ikke svaret på kritikken.

- Som forstander på plejehjemmet Lotte burde jeg naturligvis have haft større opmærksomhed på, at der blev rettet op på de forhold, som blev påpeget. Det beklager jeg, siger ældreministeren.

I januar krævede Folketingets to største partier en redegørelse fra ældreministeren.

Det krav kom på grund af sagen om, at Thyra Frank selv har beskrevet i en bog, hvordan hun som forstander kopierede lovpligtige arbejdsmarkedsvurderinger fra et andet plejehjem.

/ritzau/