Thyra Frank: Ansatte vender dagligt ryggen til vigtige opgaver

Uden arbejdsglæde kommer der ingen god ældrepleje, fastslår ældreministeren. Regler står i vejen, mener hun.

Når den offentlige sektor skal reformere, sådan som regeringen er gået i gang med, er det allervigtigste, at de offentligt ansatte får lov til at beskæftige sig med deres kerneopgave.

Det siger ældreminister Thyra Frank (LA) til Ritzau ved starten på det møde på Marienborg, der skal sætte gang i reformerne.

- Det er arbejde, der betyder noget for den enkelte borger. Vi har mange medarbejdere, der føler, at de dagligt vender ryggen til noget, de burde handle på, siger Thyra Frank.

- Hvis de dag efter dag går hjem og føler, at de ikke har gjort det, de bør gøre, så kommer de i konflikt med deres egen etik og moral. Og så mister de arbejdsglæden.

- Og hvis du ikke har arbejdsglæde, får du højere sygefravær. Men du får heller aldrig nogensinde den gode ældrepleje. Hvis personalet ikke har det godt, smitter det af på borgerne og beboerne.

Spørgsmål: Hvad er det, der står i vejen for, at arbejdsglæden kan indfinde sig?

- Fire ud af ti medarbejdere har tænkt over at stoppe, fordi de føler, at de ikke beskæftiger sig med det, de bør gøre, siger Thyra Frank med henvisning til en undersøgelse fra fagforeningen FOA.

- De skal hele tiden ind og dokumentere. De føler, at de skriver for meget. Vi må finde ud af, hvad det er for nogle ting, de skal dokumentere.

/ritzau/