Thulesen vil sende syrere hjem til Raqqa

Når syrere kan vende hjem fra flygtningelejre, så kan de også vende hjem fra Danmark, mener Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl, DF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Tusindvis af syrere er vendt hjem fra flygtningelejre til sønderbombede syriske byer som Raqqa. Og de bør få følgeskab af syrere i Danmark, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

I Folketingets spørgetime opfordrer Thulesen Dahl statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at skrue markant op for hjemsendelserne af blandt andre syrere, som har fået midlertidigt ophold i Danmark.

- Raqqa er blevet befriet, og vi ser reportager om, at syrere vender hjem fra flygtningelejre og står foran døren til deres sønderbombede huse.

- Hvorfor skal den syrer, der er kommet til Danmark, ikke også stå foran sin dør og med hjælp fra Danmark være med til genopbygningen?, spørger Thulesen Dahl.

Dansk Folkepartis formand mener, at regeringen i stedet for at fokusere på hjemsendelser udelukkende er optaget af at få midlertidigt beskyttede flygtninge i job.

Det er vejen til, at de bliver i Danmark frem for at tage hjem og hjælpe med genopbygningen, mener Kristian Thulesen Dahl:

- Den debat synes jeg, er helt fraværende. Når man er i Danmark som midlertidigt beskyttet, skal det være midlertidigt.

- Når man har mulighed for at vende hjem til sit fædreland, så skal man gøre det, siger Thulesen Dahl.

Han henviser til, at den ikke-vestlige indvandring nu koster de danske skatteydere 33 milliarder kroner om året.

- Bum. Det er noget af en omgang, når vi også skal have råd til ældrepleje, skoler og sygehuse. Derfor skal vi diskutere andre tiltag, siger Thulesen Dahl.

Lars Løkke Rasmussen fremhæver, at regeringen med opbakning fra Dansk Folkeparti i flere omgange har strammet muligheden for at få permanent ophold i Danmark. Også muligheden for repatriering er blevet forbedret, siger Løkke.

Han fastslår samtidig, at regeringen vil fastholde fokus på at få flygtninge i job:

- Så længe man opfylder vilkårene for at have asylstatus i Danmark, har man asylstatus i Danmark. Og så skal man arbejde. Der er ikke noget alternativ.

- Hvis flygtninge ikke arbejder, så fortrænger de service og velfærd og belaster de danskere, der var her i forvejen, siger Løkke.

Han fastslår samtidig, at Dansk Folkeparti og Venstre grundlæggende ser forskelligt på udfordringen.

- Derfor er vi også medlem af forskellige partier, siger Løkke.

/ritzau/