Thulesen vil ansætte flere betjente og sygeplejersker

DF vil til efteråret kæmpe for ressourcer til den offentlige sektor - og mod andres ønsker om skattelettelser.

Foto: Thomas Lekfeldt. Kristian Thulesen Dahl ved Afslutningsdebatten.
Læs mere
Fold sammen

»Der er ikke mange penge til skattelettelser i pengekassen. Og skal der laves skattelettelser, så ser vi helst, at de kommer i bunden. Ikke i toppen.«

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i afslutningsdebatten.

Her varsler han et efterår, hvor blå bloks største parti vil kæmpe hårdt for flere penge til at ansætte folk i den offentlige sektor. Også selv om det vil gå imod VLAK-regeringens ønske om at lette skatten for danskere i arbejde.

»Vi skal have de nødvendige ressourcer til vores sygehuse. Til at sikre en ordentlig ældrepleje. Til flere betjente, så danskerne får en ordentlig sikkerhed,« siger Kristian Thulesen Dahl.

»Der venter masser af diskussioner i efteråret. Blandt andet en diskussion om hensynet til den offentlige sektor på den ene side og så nogle partiers ønsker om store skattelettelser,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Det sidste er formentligt særligt møntet på Liberal Alliance, der i løbet af folketingsåret har kæmpet hårdt for en lettelse af topskatten.

Det vil regeringen også spille ud med til efteråret, fastslog statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale ved afslutningsdebatten.

DF har på sin side sagt nej til at lette skatten for danskerne med de største indkomster.