Thulesen om Thorning: Ligesom dårligt vejr

DF-formanden sendte en særlig hilsen til tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, som blev udråbt som "Dronningen af løftebrud".

»Dronningen af løftebrud,« lød Kristian Thulesen Dahl omtale af tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt på Dansk Folkepartis landsmøde lørdag. Her ses de to til partilederrunden efter valgresultatet torsdag den 18. juni 2015. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som om der ikke er rigeligt at se til i dansk politik for tiden, så fandt Df-formand Kristian Thulesen Dahl også anledning til at sende en særlig og forsinket hilsen til landets forrige statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S).

»Kan I huske den sidste statsminister? Før valget sidste år? Jeg har næsten glemt hende. Det er jo ligesom dårligt vejr. Det glemmer man også hurtigt,« lød det fra Thulesen Dahl til stor morskab for de 1.300 fremmødte DF-medlemmer i Herning Kongrescenter.

Det er således helt andre toner der lyder fra DF-formanden til den nye socialdemokratiske leder, Mette Frederiksen, end det gælder i forhold til Thorning-Schmidt.

»Før, hun blev statsminister, sagde jeg om hende, at hvis ikke hun vandt valget og blev statsminister, så ville hun nok rejse. Til London. Hun vandt valget og blev statsminister. Så tabte hun heldigvis valget sidste år. Og nu er hun rejst. Til London,« sagde Thulesen Dahl:

»Vi taler om Helle Thorning-Schmidt… Dronningen af løftebrud.«

European by Heart

Hverken som politiker eller som person stod hun for det, som Dansk Folkeparti og Kristian Thulesen Dahl efterspørger, må man forstå.

»Hende, der nærmest pralede af, at det første, hun gjorde som statsminister, var at fjerne den aftale om grænsekontrol, som vi i Dansk Folkeparti havde fået presset VK-regeringen til i 2011. Hende, som stolt i en tale i EU sagde, at hun var en europæer i hjertet. ”European by heart”. Ak ja. Her gik jeg og troede, at en dansk statsminister først og fremmest er dansker i hjertet,« sagde han.

Thulesen Dahl har senest anbefalet, at man gør op med årtiers blokpolitik og i stedet forsøger at skabe et formaliseret samarbejde mellem Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokraterne.

Det er nye tider i dansk politik.