Thulesen: Jeg er ikke grøn

Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl går imod strømmen og indrømmer, at han ikke er grøn.

DF-gruppeformanden bliver irriteret over, at den økologiske mælk ofte er udsolgt, når han handler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mand, som vicestatsminister Lene Espersen (K) i dag gav æren for at have "presset" regeringen til at lave en mere miljøvenlig plan for Grøn Vækst erkender selv, at han ikke er grøn.

Manden er Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis magtfulde gruppeformand.

- Jeg er ikke grøn i den der Kermit forstand. Altså i den der halleluja-profil, som nogle politikere pludselig springer ud med. Den får man altså ikke mig til at springe ud med. Der bliver for meget religion og for lidt praktis håndværk over det. Og jeg er mest til det praktiske håndværk, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han tilføjer om Grøn Vækst-aftalen, at den er en balance mellem at sikre et godt miljø på den ene side og landbrugets indtjeningsmuligheder på den anden.

Flere skal producere øko-mælk
Samtidig bekender DF-gruppeformanden sig dog til økologiske varer.

Og den private begejstring for ikke mindst økologisk mælk fremhæver han selv som en af årsagerne til, at han pressede regeringen til at hæve andelen fra 12 til 15 procent for, hvor meget af det danske landbrug, der skal være økologisk i 2020.

- En af grundene til, at jeg har fokuseret på, at vi skal have det økologiske areal op, er min irritation over, at hver eneste weekend, når jeg kommer ned til min Brugs for at købe økologisk mælk, så er det udsolgt. Og det kan jo ikke være rigtigt, at når jeg som forbruger efterspørger økologiske produkter, så er de ikke på hylderne. Så må flere komme i gang med at producere dem. Vi skaber nu rammer for at landmændene kan gå over til økologisk produktion, og så kan det være med til at sørge for, at jeg har økologisk mælk på hylderne i min Brugs, siger Kristian Thulesen Dahl.