Thulesen: Europol-aftale giver politiet nødvendig adgang

DF-formand er positiv over for Europol-aftale, fordi den giver politi adgang til at søge i Europol-databaser.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan regne med opbakning fra Dansk Folkeparti til at indgå en ny aftale om Europol.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl siger, at han er positiv over for de foreløbige oplysninger, der er fremme om Europol-aftalen.

Thulesen Dahl lægger især vægt på, at det danske politi fortsat får adgang til at søge i Europol-databaserne. Et redskab, som politiet i stor udstrækning gør brug af i dag.

- Dansk politi får mulighed for at søge på de forskellige personer i databaserne. Det synes jeg lyder godt, siger Kristian Thulesen Dahl.

De foreløbige oplysninger tyder dog på, at dansk politi fremover skal igennem en forbindelsesofficer, når de vil have oplysninger.

- Hvis det bliver lidt mere omstændeligt at bruge Europol, så er det en fornuftig pris at betale for, at vi fortsat har ret til at indføre grænsekontrol, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han henviser dermed til, at hvis danskerne havde sagt ja til at erstatte retsforbeholdet med en tilvalgsordning, så var Schengen-samarbejdet samtidig blevet overstatsligt.

Thulesen Dahl er ikke overrasket over, at det nu er lykkes at få en aftale om Europol. Kun at det har taget et år siden folkeafstemningen at få overbevist "EU-systemet":

- Jeg tror, der i EU-systemet har været en tanke om, at det her kunne løses med en ny folkeafstemning.

- Da det stod klart for EU-systemet, at der ikke ville komme en folkeafstemning, så kom de mere i arbejdstøjet og lavede noget, der ser ud til at kunne blive en rimelig god aftale, siger Thulesen Dahl.

Han understreger, at han endnu ikke er blevet orienteret om detaljerne i aftalen.

Det sker torsdag, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen har indkaldt partilederne til et møde om Europol i Statsministeriet.

/ritzau/