Thulesen: Det her cirkus må snart stoppe

DF-formanden gentager igen-igen-igen sin opfordring om at lande næste års finanslov før en skatteaftale.

DF-formanden gentager igen-igen-igen sin opfordring om at lande næste års finanslov før en skatteaftale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl tropper fredag op til møde i Statsministeriet med den samme opfordring, han er mødt op med adskillige gange de seneste dage:

Adskil finanslov fra skatteaftale og udlændingestramninger.

- Jeg synes efterhånden, det her cirkus snart må stoppe, siger DF-formanden på vej ind til mødet med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringstoppen.

- Jeg kan kun sige det samme, som jeg sagde i tirsdags, i forgårs, i går og nu igen i dag: Vi er klar til at forhandle finansloven på plads.

Omvendt lød meldingen fra Liberal Alliances top tidligere fredag, at det vil være "den nemmeste sag i verden" at lande aftaler om både finanslov, skattelettelser og udlændingestramninger i løbet af weekenden.

Hvis der da ellers var politisk vilje til det i alle fire borgerlige partier, betonede økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

Liberal Alliance fastholder altså, at alle tre elementer skal forhandles på plads samtidig.

Men Kristian Thulesen Dahl er "slet ikke enig" i, at det vil være den nemmeste sag i verden at lande alle tre aftaler i weekenden.

Han nævner DF's centrale krav om, at flygtninge på midlertidigt ophold skal sendes hjem, når der er fredeligt i deres hjemland.

- Vi har siddet med embedsmændene fra Justitsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet. Og jeg skal da love for, at de kan finde mange grunde til, at vi ikke kan gennemføre de ting, vi gerne vil, fordi det er i strid med konventionerne.

- Det kan vi ikke sidde og forhandle hen over en weekend, siger han.

Lars Løkke Rasmussen splittede onsdag forhandlingerne op, så skat og finanslov torsdag blev forhandlet i Finansministeriet, mens statsministeren selv satte sig for bordenden i forhandlingerne på udlændingeområdet.

Samtidig lod han forstå, at han fredag ville gøre status over forhandlingerne.

I Kristian Thulesen Dahls optik er der kun én eneste "logisk konklusion" at drage på statusmødet:

- På et tidspunkt må regeringen også indse, at den ikke kan forklare den danske befolkning, at man ikke vil indgå en aftale om finansloven, når der er et flertal.

/ritzau/