Thulesen Dahl: Vilhelmsen taler mest sandt om lærerlockout

Lærerlockouten i 2013 var aftalt spil, påstår tidligere SF-formand og minister Annette Vilhelmsen.

Kristian Thulesen Dahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fastholder sin forklaring.

Han mener, at Annette Vilhelmsen er tættere på sandheden omkring den kontroversielle lærerlockout i 2013 end flere af eksministrene fra den daværende SRSF-regering.

»Med det forløb jeg kender til, og den fornemmelse jeg sidder tilbage med, så mener jeg, at det er meget sandsynligt, at det er Annette Vilhelmsen, der er tættest på sandheden omkring alt det her,« siger DF-formanden.

Vilhelmsen, som var SF-formand og minister i den daværende regering, påstår i en ny bog, at det var den daværende regerings beslutning at lockoute lærerne.

Og at det var aftalt spil mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL).

Det er blevet afvist af stribevis af eksministre i statsminister Helle Thorning-Schmidts daværende regering. Både før og efter Vilhelmsens udtalelser kom frem.

Senest har Socialdemokratiets nuværende formand, Mette Frederiksen, tirsdag afvist det påståede aftalte spil. Hun var dengang beskæftigelsesminister. Og hun fremsatte det lovindgreb, som stoppede konflikten.

Thulesen Dahl har ligesom Vilhelmsen udtalt sig i bogen med titlen "Søren og Mette i benlås".

Han henviser til et hidtil hemmeligt møde mellem ham og Thorning i oktober 2012 forud for lockouten.

Lærerne blev lockoutet i april 2013. Men allerede efter mødet med Thorning var det Thulesen Dahls klare fornemmelse, at den daværende regering arbejdede på en lockout. Altså flere måneder før den fandt sted.

Vilhelmsen er den første af de centrale personer i Thorning-regeringen, som siger, at lockouten var aftalt spil. Vilhelmsen har over for Ritzau afvist at uddybe sine udtalelser i bogen.

Bogen er skrevet på opfordring af Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo. Men foreningen har ikke haft indflydelse på bogen.

Danmarks Lærerforening har på forhånd aftalt at aftage 3000 eksemplarer af "Søren og Mette i benlås".

/ritzau/