Thulesen Dahl: Vi arbejder stadig for grænsekontrol

Dansk Folkeparti vil fortsat arbejde for at få indført grænsekontrol trods massiv modstand i Folketinget. Samtidig vil Kristian Thulesen Dahl bruge penge på hjælp til flygtninge i nærområderne - ikke til integration i Danmark.

Dansk Folkeparti vil fortsat kæmpe for grænsekontrol, siger Kristian Thulesen Dahl på partiets årsmøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Kampen ser umiddelbart umulig ud: Som det eneste parti i Folketinget kræver Dansk Folkeparti grænsekontrollen genindført. Men på partiets 20. årsmøde forsikrer partiformand Kristian Thulesen Dahl de 1.600 fremmødte i Jyske Bank Boxen, at han vil forsøge det tilsyneladende umulige.

»Selv om vi er 37 folketingsmedlemmer imod 142 – en lidt ulige kamp - så bliver vi ved. Og ved I hvad? Jeg tror, at tiden arbejder for os. Og det betyder, at vi ikke stopper arbejdet med at få genindført grænsekontrol, før det er gennemført. Vi vil nemlig have kontrol med Danmarks grænser,« siger han fra talerstolen.

Herfra bebuder han en fuldstændig omlægning af den danske asylpolitik. En grundlæggende og omfattende, nytænkende omlægning. Der har i årevis været en »uhensigtsmæssig« sammenblanding af indvandrerpolitik og asylpolitik, lyder det fra formanden.

»Flygtninge, der kommer hertil, skal ikke integreres, de skal ikke i årelange integrationsforløb. Og deres retskrav på boliger – der betyder, de kommer foran i boligkøen - skal fjernes.«

Mens flygtningene opholder sig i Danmark, skal de bo på asylcentre drevet af staten. De penge, der spares på integrationsforløb, skal i stedet hjælpe de flygtninge, der opholder sig i lejrene i nærområderne, lyder argumentet.

»De mennesker i lejrene kommer til at sulte. De, der kommer herop med tog og taxaer, beder som noget af det første om strøm til deres iPhones,« siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

»Det var med dette paradoks i fokus, at jeg i den forgangne uge opfordrede resten af Folketinget til et nationalt kompromis, hvor vi på tværs enedes om dels en ny, stram asylpolitik, dels om at sende betydeligt flere penge til nærområderne«.

Nærmere betegnet vil Dansk Folkeparti bruge en milliard kroner til at hjælpe flygtninge i nærområderne. Men DF er ikke det eneste parti, der har fremlagt et flygtningeforslag den seneste uge.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddelte torsdag, at Danmark er klar til frivilligt at tage imod 1.000 flere flygtninge, hvis EU ellers når til enighed om en fælles fordeling. Et forslag, der afvises blankt af Kristian Thulesen Dahl.

»Det har været uskønt at se, at udlændinge, bare de er mange nok og presser nok på ved grænsen, kan tvinge en politiledelse i knæ og en regering til at ryste på hænderne. Og det har også været uskønt at høre på, at »alt er sket efter bogen«, og hvad regeringen nu ellers har sagt om den sag,« siger han.

Også Socialdemokraterne, der holder landsmøde i Aalborg, får en stikpille med på vejen fra DF-formanden - især for at have fjernet den grænsekontrol, DF for fire år siden aftalte med den daværende VK-regering.

»I har et ansvar. Der er en regning at betale. Så er tiden ikke til at flyve under radaren. Tiden er inde til at se jeres ansvar i øjnene,« siger Kristian Thulesen Dahl.