Thulesen Dahl: Valgfokus er på udlændingepolitikken

Dansk Folkepartis formand vil føre valgkamp med udlændingepolitikken som omdrejningspunkt.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Kristian Thulesen Dahl var en af de første partiledere, der kom ud af Folketingssalen, efter at statsministeren tirsdag udskrev folketingsvalg.

Og formanden for Dansk Folkeparti har en klar opskrift på, hvordan partiet vil forsøge at sikre sig størst mulig opbakning fra vælgerne.

Han forventer, at valget kommer til at handle om udlændingepolitik.

»Fokus bliver, om vi skal holde en stram kurs på udlændinge og bruge pengene på velfærd, eller om der skal lempes på udlændingepolitikken igen.«

»Det bliver den helt klare skillelinje. Det var også det statsministeren sagde i sin tale om valgudskrivelsen,« siger formanden.

Dansk Folkeparti har de seneste uger haft relativt dårlige meningsmålinger, og de er ikke blevet bedre, efter at Stram Kurs er blevet opstillingsberettiget.

Det tager Kristian Thulesen Dahl dog roligt, bedyrer han.

»De partier, der er opstillingsberettiget, skal selvfølgelig have chancen for at komme ind, ligesom vi gjorde det i sin tid. Så er det op til danskerne at afgøre, om de skal i Folketinget.«

»Men det kommer ikke til at få betydning for vores valgkamp. Vi vil forklare vores politik, og så skal vi have mest muligt ud af de mandater, vi kan få,« siger han.

/ritzau/