Thulesen Dahl på pressemøde: »Det nytter ikke, at smitte blandt udlændinge betyder, at vi ikke kan genåbne Danmark«

Siden mandag har Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde i Sønderborg.

Dansk Folkeparti holder pressemøde efter sommergruppemødet på Sandbjerg Gods i Sønderborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frank Cilius

Kristian Thulesen Dahl siger på DF's sommergruppemøde i Sønderborg, at der hersker »stor forvirring« om genåbningen af Danmark i fase 4. DF ønsker, at Statsminister Mette Frederiksen indkalder til forhandlinger »inden for de næste par dage«:

»Covid-19-smitten spreder sig i Danmark. Det tyder på, der blandt andet i Ringsted er østeuropæere, som er udsat for smitte. I Aarhus er det somaliske indvandrere, der udsat for smitte.«

»Der er nogle, der skal sørge for, at alle i Danmark ved, at det er alvor. Det gælder også indvandrere. Det nytter ikke, at smitte blandt udlændinge betyder, at vi ikke kan genåbne Danmark,« siger Kristian Thulesen Dahl.

»De andre partier skal tage det alvorligt«

Kristian Thulesen Dahl siger desuden på pressemødet, at DF's forslag om at udlændingeområdet skal betale for S-pensionsforslag skal tages »alvorligt«:

»Når vi kommer med forslag til at finde penge til en pensionsmodel fra udlændingeområdet, så skal de andre partier tage det alvorligt. Vi skal finde måske tre til fem milliarder kroner årligt. Det kan vi ikke uden at være rigtig kreative.«

»Statsminister Mette Frederiksen har i forvejen påtaget sig en merudgift til EU på fire til fem milliarder kroner måske allerede fra næste år. Så de andre partier skal lytte til Dansk Folkepartis forslag på udlændingeområdet,« siger Thulesen Dahl.

DF forslår blandt andet loft over ikke-vestlig indvandring, lavere ydelser til udlændinge og hjemsendelser af syriske flygtninge.

»Jeg er den rette formand«

Kristian Thulesen Dahl siger på spørgsmålet om, hvorvidt han er den rette formand for partiet trods vælgerkrise:

»Jeg er fuldstændig overbevist om, at jeg er den rette formand. Ellers ville jeg ikke være her. Siden folketingsvalget har vi arbejdet på at organisere os, og sommergruppemødet har vist, at vi er på rette spor. Vi arbejder politisk og har forslag til, hvordan vi kan hjælpe danskerne. Med de 16 politikere vi har vi Folketinget kan vi arbejde godt,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl siger om Morten Messerschmidt:

»Morten Messerschmidt har evnen til at sige tingene på en måde, så folk lytter. Jeg tror, det vil være en styrke for os, at Morten kommer ind og kæmper kampen for en mere central position i partiet,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Han mener ikke, at hans egen situation som kronprins efter Pia Kjærsgaard kan sammenlignes med Messerschmidts situation:

»Situationen var speciel med mig og Pia, fordi det i mange år var klart, at jeg skulle tage over,« siger Thulesen og tilføjer:

»Selvom jeg vil blive som formand i mange år, så er det godt, at der er så mange som muligt, der er klar til at tage over. Men det må tage på det tidspunkt, hvor det bliver aktuelt,« siger Thulesen Dahl.

/Ritzau