Thulesen Dahl om forsinket politiskole: »Jeg fatter simpelthen ikke, at det ikke for længst er blevet afsluttet«

Blå bloks største parti, Dansk Folkeparti, insisterer på, at finanslovforhandlingerne skal udmønte sig i en ny politiskole i Vestdanmark til aftalt tid. Regeringen forsøger ellers at udskyde åbningen af skolen.

Justitsminister Søren Pind (V) bebuder, at den nye politiskole i Vestdanmark først vil stå klar i 2019 eller 2020 – og ikke i 2018 som aftalt. Det er uacceptabelt, mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Regeringen må tro om igen.

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis formand, vil under ingen omstændigheder acceptere meldingen fra justitsminister Søren Pinds (V) om, at den nye politiskole vest for Storebælt først står klar i 2019 eller 2020.

»Det har allerede taget alt for lang tid. Og en melding om, at man først er klar til at optage nye politielever i 2019 eller 2020 – i en situation, hvor vi har presset voldsomt på for at få uddannet flere betjente – duer simpelthen ikke,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Oprindeligt var planen, at en ny politiskole vest for Storebælt skulle stå klar i 2018. Men torsdag meddelte Søren Pind i et interview med Politiforbundets fagblad Dansk Politi, at skolen bliver mindst et år forsinket.

På spørgsmålet om, hvornår den nye politiskole er færdig, lød justitsministerens svar:

»Mit håb er jo ... I hvert fald håber jeg på i løbet af 2019. Men det er jo komplicerede processer, vi taler om. Det er mit håb. Jeg kan ikke være firkantet på det. Det kan godt være, det først bliver i 2020.«

Ny politiskole får snart adresse

Den nye politiskole, der skal være et supplement til den eksisterende skole i Brøndby, var en del af politiforliget, der blev indgået for et år siden af blå blok og Socialdemokratiet. Under forhandlingerne sidste år krævede Dansk Folkeparti 2.000 flere betjente.

Kravet lød på baggrund af efterårets voldsomme tilstrømning af asylansøgere og terrorangrebene i København i februar 2015, der betød, at hovedstaden kom under bevogtning.

I stedet måtte DF tage sig til takke med uddannelse af 300 nye betjente i 2016 og 2017, ligesom der blev afsat 600 millioner kroner til terrorbekæmpelse.

Og nu er det på tide, at der bliver sat adresse på den nye skole, mener DF-formanden.

»Vi skal have det tilstrækkelige antal betjente, vi har brug for i det her land, og det kræver, at der bliver uddannet flere. En del af det er at få oprettet en skole i Vestdanmark, og jeg fatter simpelthen ikke, at det ikke for længst er blevet afsluttet,« siger Kristian Thulesen Dahl.

I forbindelse med politiforliget tog partierne ikke nogen beslutning om, hvor den nye skole skal placeres. Det skal der nu tages stilling til i forbindelse med finanslovforhandlingerne, bebudede justitsministeren i interviewet med Dansk Politi.

»Hele politiskolespørgsmålet indgår nu i finanslovforhandlingerne. Det er der nogle parter, der har ønsket, så det gør det nu. Det vil sige, at den afgørelse vil blive truffet i forbindelse med indgåelse af finansloven, og det sker jo inden for kort tid,« sagde Søren Pind, der efterfølgende gjorde det klart, at det sker »inden for en måned«.

Flere jyske og fynske kommuner har vist interesse for at lægge jord til den nye politiskole.

I juni valgte regeringen at udskyde beslutningen om, præcis hvor skolen skal placeres, da muligheden for at etablere en nybygget skole blev bragt i spil.