Thulesen Dahl maner til besindighed i julebrev

DFs formand, Kristian Thulesen Dahl, skyder med skarpt efter regeringen og maner til besindighed i egne rækker forud for næste års valg i et julebrev på sit partis hjemmeside.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er sæson for julekort og betragtninger over året, der går på hæld, og således også hos Dansk Folkeparti, hvor formand Kristian Thulesen Dahl under overskriften »2014: Et vildt år i dansk politik« giver sit bud på et politisk julebrev.

Her dvæler han både ved SFs regeringsexit, EU-topposter og ikke mindst sit eget partis succes.

Og det har da været et godt år for Dansk Folkeparti, konkluderer formanden for partiet, der har oplevet historisk stor vælgertilslutning i diverse meningsmålinger, samtidig med at man triumferede stort ved valget til Europa-Parlamentet tilbage i maj.

»2014 bød også på Dansk Folkepartis hidtil største vælgersucces. Ved Europaparlamentsvalget 25. maj 2014 fik Dansk Folkeparti 26,6 procent af stemmerne og helt utroligt valgt 4 (!) medlemmer til Europaparlamentet,« skriver Kristian Thulesen Dahl i sit julebrev.

Men også denne gang efterfølges glæden af den efterhånden rituelle manen til besindighed.

»Det er ikke det øjebliksbillede, som meningsmålingerne er udtryk for, det kommer an på. Det er, hvordan vælgerne rent faktisk stemmer, når de står i stemmeboksen,« skriver formanden.

Julebrevet beskæftiger sig dog ikke kun med egne bedrifter. Formanden ser også sit snit til at lange ud efter regeringen og de røde støttepartier.

»Hvem kan snart huske den række af folk, der flygtede fra Socialistisk Folkepartis ministerrækker og folketingsgruppe?« ironiserer han indledende med henvisning til de SF-medlemmer, der forlod partiet i kølvandet på regeringsexittet i slutningen af januar.

Også sommerens ivrige spekulationer om et potentielt sceneskifte for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har fået plads i Kristian Thulesen Dahls årsberetning.

»Margrethe Vestager endte som bekendt som konkurrencekommissær – et kedsommeligt bytte i forhold til den post som præsident for EU, som statsminister Helle Thorning-Schmidt var tæt på, men som hun ellers ikke officielt var kandidat til,« skriver han og konkluderer, at regeringen har virket »handlingslammet« lige siden.

»Når regeringen har valgt at spille med musklerne har det været ved at sidde flertal i Folketinget om nej til børnecheck til EU-borgere og radiounderholdningsorkesterets fremtid overhørig. Helt uhørt!,« fortsætter Kristian Thulesen-Dahl, der i brevet også får refereret til Ole Sohn (S) som »den tidligere formand for kommunisterne«.