Thulesen Dahl: Løkkes advarsel tangerer hykleri

Venstre har selv været med til at øge behovet for reformer, så derfor klinger det ifølge DF-formand Kristian Thulesen Dahl lidt hult, når Løkke advarer mod en økonomisk maveplasker.

Foto: Nikolai Linares. DF-formand Kristian Thulesen Dahl
Læs mere
Fold sammen

De står over for at skulle fravriste Helle Thorning-Schmidt (S) regeringsmagten, men det holder ikke Dansk Folkeparti fra at uddele intern kritik på den borgerlige fløj. Over for Jyllands-Posten fortæller formand Kristian Thulesen Dahl (DF), at han savner sammenhæng fra Venstre.

Kritikken kommer efter, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), i påsken advarede mod en »økonomisk maveplasker«, hvis der ikke gennemføres nye reformer. Løkke henviste til, at der ifølge prognoserne vil komme underskud på de offentlige finanser efter 2020.

Men det problem har Venstre selv været med til at skabe, lyder kritikken fra Dansk Folkepartis formand. Kristian Thulesen Dahl henviser til skattereformen fra 2012, hvor Venstre i samarbejde med regeringen gav danskerne skatterabat ved at betale skat af deres kapitalpensioner nu frem for når de bliver pensionister.

»De penge skulle man jo netop have haft i statskassen i de år i fremtiden, hvor underskuddet er mest voldsomt,« siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten og uddyber, at han mener, at det tangerer noget, der ligner hykleri, når Venstre ikke vil »anerkende sit eget medansvar for at have forøget problemerne.«

»Man forsøger at stikke folk blår i øjnene. Og man må stå ved de handlinger, man har foretaget. Man kan ikke mene, at underskuddet er et stort problem, uden samtidig at mene, at det er et problem, at man selv har forgrebet sig på de indtægter, der skulle falde i lige præcis de år,« uddyber DF-formanden til Jyllands-Posten.

Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), afviser over for avisen kritikken og udtaler, at reformbehovet ikke er blevet større af fremrykningen af skattebetalinger for mere end 80 milliarder kroner.

Thulesen Dahl: Løkke og jeg ser forskelligt på tingene