Thulesen Dahl: Løkke og jeg ser forskelligt på tingene

Dansk Folkeparti vil under ingen omstændigheder være med til at skære i danskernes ydelser, fastslår partiformand Kristian Thulesen Dahl efter Lars Løkke Rasmussens advarsel mod en reformpause.

Dansk Folkeparti vil under ingen omstændigheder skære i danskernes ydelser, siger Kristian Thulesen Dahl (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), kan godt blive enige om, at dansk økonomi kommer til at stå over for store udfordringer på den anden side af det igangværende opsving.

Men når det kommer til at finde løsninger på problemerne, bliver det straks sværere for de to partiformænd at finde et fælles fodslag, lyder det fra Thulesen Dahl, efter Løkke i søndagens Jyllands-Posten har meldt ud, at der skal sættes gang i reformerne, hvis ikke opsvinget skal ende som »en økonomisk maveplasker«.

»Jeg tænker helt grundlæggende, at det er rigtigt, at dansk økonomi har store udfordringer, når vi kigger fremad. Og det er vigtigt, at vi er opmærksomme på det og også er opmærksomme på, hvad der skal til for at løse de ting. Derfor er jeg enig i, at der er problemer. Men når det kommer til, hvordan vi skal løse dem, ser vi nok lidt forskelligt på tingene,« siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske Nyhedsbureau.

Lars Løkke Rasmussen advarer mod en reformpause, men Venstre-formanden vil ikke komme med konkrete bud på, hvor der skal reformeres. Venstre har dog tidligere proklameret, at partiet vil indføre »et moderne kontanthjælpsloft«, og Løkke fortæller samtidig til Jyllands-Posten, at pensionsalderen skal justeres opad i takt med, at den gennemsnitlige levetid stiger. Derudover har Løkke tidligere talt for nulvækst i den offentlige sektor.

Nulvæksten er Dansk Folkeparti især imod. Og hvis Lars Løkke Rasmussen vil pille ved ydelserne, bliver det ikke med Kristian Thulesen Dahls velsignelse.

»Når det handler om reformer, går det meget ofte ud på at skære ned i folks ydelser - i førtidspensionen, kontanthjælpen, dagpengene, og så videre. Og der vil vi bare gøre det krystalklart, at vi ikke er med på at skære i folks ydelser, hvis det er det, der ligger i den her reformiver,« betoner DF-formanden.

Samtidig undrer Thulesen Dahl sig over, at Løkke kommer med en sådan advarsel på baggrund af den måde, Venstre har ageret på under den nuværende regering.

»I de seneste tre år har Venstre sammen med regeringen været med til at tage over 105 milliarder kroner, som vi har brug for om 10-15-20 år, når økonomien er lidt trængt, og brugt dem, fordi de har fremrykket pensionsbeskatningen. Og det er selvfølgelig en af grundene til, at udfordringerne faktisk er blevet større,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Han undrer sig derfor over, at det er det samme partis formand, der frygter, at økonomien ikke vil være i balance efter 2020.

»Man kan sommetider være lidt urolig for, om de folk, som kommer med de her advarsler om økonomien på længere sigt, egentlig mener det alvorligt,« siger Kristian Thulesen Dahl.