Thulesen Dahl giver håndslag til Enhedslisten

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er klar til at lave en stemmeaftale med Enhedslisten om en halvering af den periode, man skal arbejde for at få ret til dagpenge.

Kristian Thulesen Dahl (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti fortsætter parløbet i valgkampen.

Først blev de enige om at stå sammen med Liberal Alliance på EU-området, og nu giver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), Enhedslisten håndslag på, at partierne efter valget vil arbejde for en halvering af genoptjeningsperioden i dagpengesystemet.

Det to partier er ifølge Politiken enige om, at det fremover kun skal tage et halvt frem for et helt år at få ret til dagpenge.

Meldingen fra DF-formanden kommer efter, at Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) fredag opfordrede Dansk Folkeparti og SF til at indgå en stemmeaftale om dagpenge.

»Hvis vi gør det, så mangler der kun ét parti, nemlig Socialdemokraterne. Det betyder, at hvis vi kan få Dansk Folkeparti og SF med, så kan Helle Thorning-Schmidt (S), uanset om hun eller Lars Løkke Rasmussen (V) bliver statsminister, sikre, at vi faktisk får en halveret genoptjeningsperioden,« siger Johanne Schmidt-Nielsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Kristian Thulesen Dahl siger til Politiken, at han ikke rigtig ved, hvordan man skulle lave en sådan aftale. Men han understreger, at han er klar til at stemme for en halvering af genoptjeningsperioden.

»Vi stillede det her forslag i forbindelse med finansloven for i år, og der sagde Enhedslisten, at de støttede det. Nu siger Enhedslisten, at de stiller det. Så støtter vi det selvfølgelig også. Vi går jo ind for den samme politik, uanset hvem der stiller forslaget,« siger Kristian Thulesen Dahl.

SF er ifølge Politiken åben for en stemmeaftale, men vil dog ikke decideret love et håndslag på en stemmeaftale.

Den daværende borgerlige regering gennemførte dagpengereformen i 2010, blandt andet med støtte fra Dansk Folkeparti. Her blev genoptjeningsperioden fordoblet fra et halvt til et helt års fuldtidsarbejde. Samtidig blev dagpengeperioden halveret fra fire til to år.