Thulesen Dahl forsvarer DF-annonce i grundlovstale

Dansk Folkepartis formand forsvarer partiets avisannonce, der i sidste uge blev kritiseret for at mistænkeliggøre 685 nye danske statsborgere for at være »potentielle terrorister«.

Foto: Torkil Adsersen.
Læs mere
Fold sammen

Regeringen går skridt for skridt den gale vej i forhold til Danmarks demokrati, der ligesom blomster skal passes og plejes for at gro og vokse. Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der understreger, at han mener, det var nødvendigt at offentliggøre en liste med 685 kommende statsborgere i en avisannonce under overskriften »En person på denne liste er til fare for Danmark«. Partiet indrykkede annoncen i flere aviser i sidste uge.

»I mandags vedtog et flertal i Folketinget den lov, der giver udlændinge dansk statsborgerskab. På den liste over personer, der nu får statsborgerskab, er en person, som er i PETs søgelys. Der er altså en på listen, som, vores egen efterretningstjeneste mener, kan udgøre en sikkerhedsrisiko for Danmark og danskerne. Dansk Folkepartis holdning her er meget klar: Selvfølgelig skal vi da ikke give sådan en person statsborgerskab,« siger Kristian Thulesen Dahl og uddyber:

»Og for at gøre danskerne opmærksomme på, hvad der var ved at ske, indrykkede vi en annonce i en række aviser, hvor vi gjorde opmærksom på problemet,« siger han.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

I talen undskylder DF-formanden dog, at annoncen blot var »en gentagelse af ting, der allerede havde været fremme«.

Derudover påpeger Kristian Thulesen Dahl, at det er blevet alt for let at få dansk statsborgerskab, og at det blandt andet skyldes, at flere politikere fralægger sig et ansvar og henviser til, at det er konventioner i EU, der bestemmer, at Danmark skal tildele bestemte borgere statsborgerskab.

»Selvfølgelig skal vi kunne diskutere sådan en lov (lov om statsborgerskab, red) her i Danmark. Vi skal ikke finde os i, at nogle forsøger at kvæle debatten og frasige sig ansvaret ved blot at trække på skuldrene og henvise til konventionerne. Den går ikke,« siger han.