Thulesen Dahl: FOA-formand er en helt naturlig gæst hos os

Fagbevægelsen er ikke DFs tætteste allierede. Alligevel ser Kristian Thulesen Dahl intet mærkeligt i, at FOA-formand Dennis Kristensen er inviteret til partiets årsmøde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan synes som et noget umage par: Dansk Folkeparti og fagforeningen FOA.

Alligevel skal FOA-formand Dennis Kristensen være gæstetaler på DFernes årsmøde i Herning i weekenden, og det ser partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) intet odiøst i.

»Vi er rigtig glade for, at Dennis Kristensen har sagt ja til at komme som gæstetaler. Vi kommer til at bruge en del tid på at diskutere ældrepolitik i weekenden, og ud over de ældre selv, er det vigtigt at tale med dem, der arbejder og hjælper de ældre i dagligdagen. FOA repræsenterer de mennesker,« siger Dansk Folkepartis formand.

Han finder det ganske naturligt, at FOA-formanden stiller sig på talerstolen i Herning på søndag.

»Der er rigtig mange, som ikke af egen drift finder vej til DFs årsmøde, men som er ganske naturlige gæster. Man kan i hvert fald sige, at når vi diskuterer, at ældre skal have ordentlige vilkår i Danmark, så er Dennis som talsmand for FOA en af de mest engagerede folk i forhold til lige præcis det,« siger han og fortsætter:

»Og da alle ved, at det er noget af det, der er meget vigtigt også for Dansk Folkeparti, så er det helt naturligt, at vi taler godt sammen om sådan et spørgsmål.«

Dansk Folkepartis årsmøde falder sammen med Socialdemokraternes kongres i Aalborg, og den plejer Dennis Kristensen altid at deltage i som medlem af LOs hovedbestyrelse. Men i år falder åbningen af kongressen lørdag sammen med FOA-formandens ferie, og på kongressens andendag søndag skal han altså besøge DF i Herning.

Spørgsmål: Er det her et forsøg på at »stjæle« nogle af de socialdemokratiske venner?

»Nej, jeg tror ikke, vi har gæstetalerpladser nok til at gå den vej. Det er ikke strategien. Nej, det er simpelthen et spørgsmål om, at ældrepolitikken er utroligt vigtigt for Dansk Folkeparti, og derfor er det helt naturligt at tale med dem, der arbejder i ældreplejen,« fastslår Kristian Thulesen Dahl.

I foråret skabte det en del røre, da Socialdemokraterne i Give inviterede DF-formanden til at tale ved et 1. maj-arrangement. Partiforeningen endte med at trække Thulesen Dahls invitation tilbage, men han tror ikke, at samme situation vil udspille sig igen.

»Jeg tror ikke, at det her ender i polemik. Hvis der er nogen, der vil forsøge at problematisere, at en formand for FOA kommer på et DF-årsmøde og fortæller os, hvad de mener, der skal til for, at vi har en ordentlig ældrepleje i Danmark, så skyder man da sig selv gevaldigt i foden,« siger Kristian Thulesen Dahl.