Thornings skatteafgørelse tages ikke op igen

Afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts skattesag står fast og skal ikke lægges frem som led i kommissionsundersøgelse. Men kommissionen får adgang til oplysninger fra sagen, hvis den finder det nødvendigt, siger justitsminister.

Justitsministeren orienterer om kommissionens arbejdsvilkår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis det står til justitsministeren, så skal får oppositionen ikke opfyldt sit ønske om, at Skats afgørelse i Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag skal lægges frem i forbindelse med den undersøgelseskommission, der skal kulegrave anklagerne om magtmisbrug i Skatteministeriet.

På et pressemåde her til formiddag fremlagde justitsminister Morten Bødskov et udkast til det kommissorium, som undersøgelseskommissionen skal arbejde ud fra. Af udkastet fremgår, at Skat Københavns afgørelse af Thorning/Kinnocks skatteforhold ikke skal vurderes og indgå i kommissionens arbejde, fordi den afgørelse ligger fast og ikke er et af de punkter, som kommissionen skal undersøge.

Det er stik imod ønsket fra bl.a. Dansk Folkeparti, som har krævet, at Helle Thorning-Schmidts sag lægges frem i de åbne høringer, kommissionen skal gennemføre. Kommissionen har dog mulighed for, at inddrage oplysninger fra sagen, hvis det er nødvendigt for at klargøre, om tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), hans spindoktor Peter Arnfeldt eller departementschef Peter Loft forsøgt at påvirke Skats afgørelse i sagen.

- Undersøgelseskommissionen kan, uanset at kommissionens undersøgelse ikke omfatter Skat Københavns afgørelse i skattesagen, i det omfang den finder det relevant, inddrage oplysninger fra skattesagen til belysning af de forhold, som kommissionen har til opgave at undersøge og redegøre for, står der i Justitsministeriets udkast til et kommissorium.

Dette punkt vil givet blive diskuteret heftigt, når det endelig kommissorium skal forhandles på plads i Udvalget for Forretningsorden i Folketinget, hvor alle partiers gruppeformænd samt de mest erfarne politikere på Borgen sidder.

Web-tv: Bødskov orienterer om skattekommissionens arbejde