Thornings popularitet styrtdykker

En femtedel af de vælgere, der stemte på Socialdemokratiet ved sidste valg, foretrækker nu Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

En Megafonmåling viser et opsigtsvækkende vælgerskred i spørgsmålet om, hvem vælgerne foretrækker som statsminister. Her ses Helle Thorning Schmidt med sin mand Stephen Kinnock. Fold sammen
Læs mere
Foto: John Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den personlige popularitet hos statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er faldet så dramatisk, at en S-borgmester nu forsigtigt åbner den sprængfarlige diskussion om, hvor vidt Thorning-Schmidt står i vejen for socialdemokratisk fremgang.

Det skriver Politiken.

Årsagen er en Megafonmåling foretaget for Politiken og TV 2, der viser et opsigtsvækkende vælgerskred i spørgsmålet om, hvem vælgerne foretrækker som statsminister.

Hele 21 procent af de vælgere, der stemte på Socialdemokratiet ved sidste valg, foretrækker nu Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som statsminister. Til sammenligning er det kun 2 procent af dem, der stemte på Venstre, der nu foretrækker Thorning-Schmidt i Statsministeriet.

Stor bekymring hos S

Endelig foretrækker blot 33 pct. af samtlige vælgere Thorning-Schmidt i Statsministeriet mod 52 pct. til Løkke Rasmussen.

Oplysningerne vækker stor bekymring hos Socialdemokratiet, der i månedsvis har ligget under 20 pct. i meningsmålingerne.

En af de bekymrede er Randersborgmester Henning Jensen Nyhuus (S), selv om han synes, at målingen er ufortjent. På spørgsmålet, om Helle Thorning-Schmidt står i vejen for partisucces, svarer Randersborgmesteren hverken ja eller nej:

- Det tror jeg er for tidligt at sige efter det første år, siger han og tilføjer:

- Jeg tror, man skal et år længere frem, så vil man kunne bedømme, om det her er bæredygtigt eller ej, siger han til Politiken.

BNB